«Кіровоградобленерго» розділило 35 мільйонів між улюбленими постачальниками, заховавши ціни
13.06.2015   //  

ПАТ «Кіровоградобленерго» 29 травня уклало угоди на постачання палива на суму 35,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про бензин А-95, А-92 і дизельне паливо. Поставка має відбутися протягом червня-листопада.

ТОВ ВТФ «Авіас» з групи дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського отримає 16,87 млн грн. за 588 000 л палива. Також 16,84 млн грн. заплатять ЗАТ «РУР ГРУП С.А.» за 586 800 л палива. Решту 1,76 млн грн. отримає ПП «Укрпалетсистем» за 61 800 л палива.

Всупереч тендерному законодавству, ціни на паливо не оприлюднені. Минулого року «Кіровоградобленерго» вказувало закупівельні ціни на паливо і вони виявились вищими від АЗС.

Умовами тендеру передбачено прив’язку вартості палива до курсу долара на міжбанку на дату оплати. У разі, якщо курс зміниться більше ніж на 1% порівняно з датою підписання договору, то ціна має коригуватися за формулою. Замовник вважає, що коригування вартості товару не є зміною умов договору і не потребує укладання додаткових угод. За аналогічною схемою «Кіровоградобленерго» купувало паливо і минулого року.

«Рур Груп С.А.» зареєстроване на віргінський офшор «Фавон Ассетc Корп.» і швейцарську компанію АТ «Кваліворлд Холдінг ЛТД. ». Біля витоків ЗАТ «Рур Груп С.А.» стояв Олександр Третьяков, нинішній народний депутат від Блоку Петра Порошенка.

Головою нагядової ради «Рур Груп С.А.» є Володимир Слівнов, депутат Кіровогрдської міськради від партії «Солідарність», яку створював нинішній президент України Петро Порошенко.

Фірма «Укрпалетсистем» зареєстрована в м.Немирів Вінницької області на Юлію Васьковську з м.Коростень Житомирської області. Керівником «Укрпалетсистем» є депутат Коростенської райради Анатолій Можар, що обирався за списками «Сильної України» Сергія Тігіпка, а потім перейшов до фракції «Зелена Планета», яку і очолив.