Украерорух застрахувався за 30 мільйонів у донецьких з умовою не перестраховувати в Росії
12.06.2015   //  

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 5 червня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Страхова компанія «ВУСО» на страхові послуги до 2017 р вартістю 30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про добровільне страхування цивільної відповідальності провайдера аеронавігаційного обслуговування. Тобто покриття шкоди, заподіяної особі, фірмі або їхньому майну під час аеронавігаційного обслуговування в повітряному просторі України та в повітряному просторі над відкритим морем.

Загальна страхова сума на кожний рік страхування за кожний страховий випадок складає $500 млн, у т.ч. ліміт відповідальності на один страховий випадок по відшкодуванню моральної шкоди та тілесних ушкоджень – $25 млн.

При цьому в тендерній документації зазначено, що не менше 99% від загальної страхової суми повинно бути перестраховано у нерезидентів, що мають рейтинг фінансової надійності (стійкості) відповідно до рейтингу Нацкомфінпослуг. Окремим пунктом уточнено, що перестрахування повинно здійснюватися на міжнародному ринку страхових послуг, за виключенням страхового ринку Російської Федерації та без залучення її суб’єктів.

«Страхова компанія «ВУСО» входить у «ВСК іншуранс груп» разом зі страховими компаніями «Кремінь» та «Спас». Міноритарним власником «ВСК» є співвласник «Індустріального союзу Донбасу» Олег Мкртчан. 75% страховика належить фонду «Альтера Перший», який засновано ПрАТ «КУА «Альтера Ессет Менеджмент».

За даними «Форбсу», фонд «Альтера перший» управляє активами засновників «Альтери Ессет Менеджмент», серед яких донеччанин Михайло Назарчук. Назарчук також був власником донецької біржі «Іннекс», на якій весною 2013 року було організовано продаж гірничо-збагачувальних фабрик Донбасу групі Олександра Януковича. А у червні того ж року президент України Віктор Янукович призначив Назарчука членом ДКЦБФР, де він ще рік працював і після зміни влади – поки в січні цього року не був звільнений в рамках люстрації. Михайло Назарчук стверджує, що з призначенням він вийшов з усіх бізнесів, однак співвласником «Альтери» залишався його родич Олександр Назарчук.

Останні чотири роки Украерорух страхувався у дніпропетровської СК «Дніпроінмед» Наталії Білинської та СТ «Іллічівське» з групи Ріната Ахметова.