Батько губернатора Київщини має два гектара під Києвом, поряд з ним донька Ківалова (фото, відео)
11.06.2015   //  

Микола Шандра, батько голови Київської обласної державної адміністрації Володимира Шандри, восени 2008 року став власником двох земельних ділянок під Києвом загальною площею два гектара. Про це йдеться в сюжеті Надії Бурдей в телепрограмі «Наші гроші».

На ділянці в селі Лісники вже зведено великий маєток. Будинок обнесений високим муром, складається з трьох триповерхових корпусів. Шандра стверджує, що нерухомість поки що не введена в експлуатацію і там ніхто не живе.

шандра2

Київський губернатор на державних посадах працює з 2002 року. Був народним депутатом, міністром промислової політики, міністром надзвичайних ситуацій, радником президента та членом наглядових рад державних банків. З 2014 року очолює Київську обласну державну адміністрацію.

Юрист Шандри Олександр Тищенко стверджує, що земельну ділянку в Лісниках купили законно, заплативши за неї $0,5 млн. Але він не зміг пояснити, з яких джерел Шандра чи його батько отримали дохід для купівлі землі та будівництва. Лише каже, що до певного часу Володимир Шандра займався бізнесом.

Коли куплялася земля і починалося будівництво, Шандра очолював міністерство надзвичайних ситуацій.

Сам київський губернатор каже, що його фінансова участь в проектах з купівлі землі та будівництві і Лисниках була незначною. При цьому, він підтвердив, що його батько восени 2008 року купив в селі Красне Обухівського району ще 0,3 га землі.

В той час в державному реєстрі Шандра вказаний як засновник «Промислово-інвестиційної компанії», яка займається торгівлею будівельних матеріалів та безпосередньо будівництвом.

Поряд з Шандрою місяць тому оформила землю Ірина Орєхова, донька колишнього голови Центрвиборчкому Сергія Ківалова. На цій ділянці зводиться будинок з мідними куполами.

орєхова1 орєхова2