Суд не дав родині директора приватизувати харківське держпідприємство
09.06.2015   //  

Київський апеляційний господарський суд відмовив ТОВ «Союз членів трудового колективу» у праві першочергового придбання харківського державного підприємства ДП «Дортранстелеком» шляхом приватизації.

Про це йдеться у рішенні суду від 12 травня.

Від імені трудового колективу 13 серпня 2013 року директор ДП Володимир Поляков звернувся до Регіонального відділення Фонду державного майна по Харківській області з проханням розглянути можливість включення підприємства до об’єктів, що підлягають приватизації і дозволити їм купити підприємство.

ФДМУ переправив листа до Міністерства інфраструктури, де повідомили, що приватизація є передчасною, тому що йде реорганізація підприємства.

17 вересня 2013 роки шістьма членами трудового колективу ДП «Дортранстелеком», четверо з яких належать до родини Полякова, було проведено установчі збори засновників ТОВ «Союз членів трудового колективу».Після цього представники ТОВ заявили, що вони мають пріоритетне право приватизувати єдиний майновий комплекс ДП «Дортранстелеком», на основі закону про приватизацію.

Після цього Поляков подав заявку на включення ДП «Дортранстелеком» до переліку об’єктів, що підлягають приватизації, але Фонд відмовив їм у цьому, знову пославшися на відсутність рішення профільного міністерства. Після цього ТОВ подала в суд, вимагаючи дозволу на приватизацію підприємства. Але і суд першої інстанції, і апеляційний вирішли в позові відмовити. Наприклад, апеляційний суд вказав, що міністерство не приймало рішення про приватизацію «Дортранстелекома», тож до цього ДП не можуть прийматися норми закону про приватизацію.

До складу засновників ТОВ «Союз членів трудового колективу» входять Наталія Золотарьова, Сергій Мартиненко, Володимир Поляков, Альона Полякова, Наталія Полякова, Ольга Полякова.

Державне підприємство «З сертифікації телекомунікаційних мереж транспортно-дорожньому комплексі» «Дортранстелеком» «входить до структури Держстандарту та займається сертифікацією обладнання. Зокрема, відповідності продукції прийнятим стандартам за системою УкрСЕПРО.