Запорізький держкомбінат Фірташа закупив вапна на 32 мільйони у Фірташа
05.06.2015   //  

ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» 28 червня за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Титан України» на постачання вапна на загальну суму 31,56 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлене вапно негашене комове навалом, першого ґатунку (по 3 684 грн./т) і другого ґатунку (2 652 грн./т).

Фірма-постачальник «Титан України» раніше була записана на Миколу Миколайовича Михайлова. Особа з таким ПІБ відома як помічник народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Нечаєва, який був головою правління ЗАТ «Кримський Титан» Фірташа. Сьогодні «Титан України» оформлено на «Фебрі Трейдінг Лімітед» з Кіпру.

Єдиним конкурентом на обох тендерах було ТОВ «НПП Укрднепротрейд» Віктора Кириченка й Дмитра Чурілова.

Раніше Запорізький ТМК повністю належав державі. Однак в кінці 2013 р. було створене спільне однойменне ТОВ, в якому Фонд держмайна має 51%, а решта 49% належить кіпрській компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед» Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, минулого року держава забрала з оренди в групи Дмитра Фірташа Вільногірський гірничо-металургійний комбінат та Іршанський комбінат і передала комбінати у відання ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Разом з тим «Сумихіпром» (наразі банкрутує) і «Запорізький титано-магнієвий завод» досі залишаються під контролем групи Фірташа.