ДУСя відписала 2,5 мільйони на невідомі наїдки для літерних авіарейсів
04.06.2015   //  

Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами 28 травня уклало угоду з ДП «Гарант-Сервіс» на послуги з кейтерінгу вартістю 2,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про забезпечення харчування для так званих «літерних» рейсів з Борисполя.

Польоти літер «А» виконуються для вищих посадових осіб України, глав держав та урядів зарубіжних країн, які прибувають до України або перетинають її повітряний простір. Рейси літер «К» – це спецрейси, що виконуються за окремими завданнями для делегацій або посадових осіб України та іноземних держав, якщо це передбачається програмою їх перебування в Україні.

Ні перелік продуктів, ні вартість харчування з розрахунку на 1 пасажира не оприлюднені.

«Гарант-Сервіс» отримав замовлення без відкритих торгів, бо як зазначено в обґрунтуванні, підприємство, що належить ДУСі, має багаторічний досвід роботи у сфері забезпечення бортовим харчування пасажирів та екіпажу літерних авіарейсів.

На «ВДЗ» відсутні дані про договори на харчування «літерних» рейсів за минулі три роки. Останні дані – за 2012 р., тоді на кейтеринг спецрейсів виділяли 1,98 млн грн., і за 2011 р. – тоді на нього витратили 2,61 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно ДАП «Україна» скасувало закупівлі послуг ресторанного обслуговування чартерних рейсів в Жулянах і Борисполі, загалом на 5 млн грн. На ці тендери або подавалися, або допускали менше двох учасників, тож їх відмінили, однак оголосили наново, результати будуть відомі наприкінці червня. Раціон для пасажирів першого, ділового й економ-класу та екіпажу відрізняється. У переліку гарячих страв – 55 різних страв від вівсянки до стейку із сьомги в мигдалевих пластівцях.

Загалом за цей рік ДАП «Україна» уклало угод на різні послуги на 52,45 млн грн.,з них 25,09 – паливо, 11,98 млн грн. – страховка авіасуден, ще 8,75 млн грн. – послуги аеропортів, а також 2 млн грн. – на підготовку льотного складу.