Будівлю, яку хотіли віддати під притулок для тварин, відремонтують під коштовний гуртожиток за 7 мільйонів
03.06.2015   //  

КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» 25 травня уклало угоду з ТОВ «Будівельна компанія «Харківбудмонтаж» на реконструкцію приміщень під гуртожиток вартістю 7,33 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Комунальники хочуть переобладнати під гуртожиток приміщення по в’їзду Достоєвського, 32.

У 2010 році з цих приміщень планували зробити «Центр етичного утримання бездомних тварин».

Підрядник повинен зробити 16 однокімнатних квартир. Загальна площа забудови – 206,81 м2, площа квартир у будинку 548,9 м2.

Відтак вартість реконструкції становитиме 13,4 тис грн. за квадратний метр. Це більш ніж вдвічі дорожче, ніж виходить вартість будівництва нового житла у Полтаві – там місцевий бюджет фінансує зведення багатоповерхівок по 5,4 тис грн. за квадратний метр.

Передбачено будівництво зовнішніх мереж водопостачання, каналізації, опалення та газопостачання, а також загальнобудівельні та оздоблювальні роботи, благоустрій прилеглої території.

Єдиним конкурентом під час торгів було ТОВ «Гранд-Інжиніринг» Романа Саричева, яке пропонувало виконати роботи за 7,36 млн.гривень.

ТОВ «Будівельна компанія «Харківбудмонтаж» належить Богдану Долині, директором є його брат Костянтин Долина.

Варто відзначити, що Богдан Долин очолює комунальне підприємство «Харківспецбуд».

Крім того, саме компанія Долини будувала Центр з утримання тварин на проспекту Гагаріна й отримала на цьому тендері понад 20 мільйонів.