«Київпастранс» за 44 мільйони знову замовив ремонт трамваїв фірмі, яка замість ремонту підсовувала б/у-шні чеські вагони
28.05.2015   //  

КП «Київпастранс» 20 травня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Київський завод електротранспорту» на капремонт трамвайних вагонів Т-3 за 43,66 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Упродовж року мають відремонтувати 34 вагони: замінити обшивку кузова й салону, сидіння, вікна, підлоги й сходинки, влаштувати опалення, освітлення, замінити низку деталей (колісні пари, карданні вали, гальмівна система, тощо).

15% акцій ПрАТ «КЗЕТ» записано на члена наглядової ради Надію Гончаренко, котра відома як бухгалтер ТОВ «Річ-М», яким володіє головний інженер «Київпастрансу» Юрій Бомбандьоров разом із Оленою Божковою, що у свій час була прописана в одній із ним квартирі.

24,95% акцій належить ТОВ «Богдан-Електротранс», що засноване у 2008 році ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Богдан-Капітал» – з корпорації Петра Порошенка. У березні 2012р. фірму перереєстрували на Валерія Ричека та Катерину Пронченко.

Також 30% акцій володіє ТОВ «Аір-Авто», де засновниками є Руслан Півень і Василь Півень з м. Ковеля Волинської області.

Єдиним конкурентом на торгах було комунальне МКП «Дніпропетровський електротранспорт».

Нагадаємо, минулого літа журналісти програми «Наші Гроші» з’ясували, що «Київський завод електротранспорту», вигравши тендер «Київпастрансу» на ремонт 15 трамваїв за 15 млн грн., замість ремонтувати старі вагони повертав комунальникам вживані, придбані в Чехії. Обходилося це набагато дешевше: ремонт мав коштувати в середньому мільйон за один трамвай, а вживаний чеський, з митними платежами, податками тощо, обходився в 350 тис грн.

Через півроку перевірку діяльності КП «Київпастптранс» здійснила також Державна фінансова інспекція. За підрахунками інспекторів, за ремонт трамвайних вагонів КПТ переплатив 2,78 млн грн., а сам ремонт проводили з комплектуючих, які утворилися внаслідок розбирання закуплених у Чехії вживаних вагонів. Окрім того ще 2,20 млн грн. переплатили окремо за поставку трамвайних вагонів.

При цьому головою тендерного комітету на торгах, про які йшлося у розслідуванні «Наших Грошей», був Юрій Бомбандьоров. Цього разу в складі тендерного комітету Бомбандьорова немає.