Чернігівські прикордонники закуповують огорожі й спостережні вежі на 6 мільйонів
28.05.2015   //  

Військова частина 2253 (ДПСУ, Чернігів) 21 травня уклала угоди з ТОВ «ТАН» на закупівлю металоконструкцій на загальну суму 6,37 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 10 спостережних вишок (по 298 тис грн. за штуку), а також 6 км металевого сітчастого загородження (по 566 грн. за метр).

Власниками фірми «ТАН» є Анатолій і Неля Бондарчуки, а також Вячеслав Костюк. Компанія отримала замовлення за переговорною процедурою у зв’язку з нагальною потребою прикордонників.

Нагадаємо, рік тому Держземагенство підняло питання про односторонню демаркацію кордону з Росією. Зазвичай такі роботи зазвичай проводяться  спільно з країнами-сусідами, однак Росія блокувала процес демаркації протягом майже п’яти років: з 2010 р. відбулося 18 засідань українсько-російської комісії з демаркації кордону, однак Росія встановила лише один прикордонний знак, а Україна 235 – половину від необхідного тільки по Чернігівській ділянці. Відтак РНБО доручила уряду провести демаркацію в односторонньому порядку. Після цього Чернігівські прикордонники спільно з місцевою адміністрацією розробили програму зміцнення кордону, що включає будівництво інженерних споруд і ровів загальною довжиною 183 км.