У Київраді вирішили розірвати договір зі скандальним забудовником на Осокорках
27.05.2015   //  

Земельна комісія Київради 27 травня одноголосно підтримала проект розірвання договору оренди земельної ділянки з фірмою «Скай-буд лтд», яка веде будівнитво торгово-офісного центру поблизу метро «Осокорки». Проект рішення буде винесено на голосування на найближче пленарне засідання міської ради, повідомив журналіст «Наших Грошей» з засідання комісії.

Нагадаємо, що біля метро «Осокорки» в зеленій зоні розпочато будівництво двоповерхового торгового центру, загальною площею 3,8 тис кв. м.

Забудовником є ТОВ «Скай-Буд ЛТД», яке отримало тут ділянку площею 0,77 га в оренду.

Співвласником «Скай-Буд ЛТД» у 2014 р. був депутат Київради від УДАРу Сергій Котвицький. Віднедавна «Скай-Буд ЛТД» переоформлена на кіпрську компанію «Леманно Лімітед».

Від початку робіт між місцевими жителями і забудовниками вже було кілька сутичок. 19 травня цього року протестувальники почали зносити паркан внаслідок чого виник конфлікт з охороною будівельної компанії. Повідомлялося, що тоді постраждало 30 активістів, а також 15 міліціонерів.

Після бійки на Осокорках мер Києва Віталій Кличко запевнив, що Київрада розірве договір з будівельником і на цьому місці висадять сквер.

Водночас «Скай-Буд ЛТД» повідомив, що оскаржуватиме в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте. Юрист компанії повідомив, що законність землевідводу перевірялася неодноразово й не була спростована. Готові судитися за втрачені інвестиційні витрати та пошкоджене в ході сутичок майно компанії-забудовника.