- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Людина, на яку переписали майно Януковича, збирається оформити під ним землю і збудувати на Оболоні спорткомплекс (додано)

(додано 2-5 абзаци з реакцією депутатів)

На розгляд постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування винесено клопотання про оренду земельної ділянки по просп. Героїв Сталінграда, 8а (літера Б). Клопотання подав Ростом’ян Артур Хачатурович. Розгляд питання заплановано на чергове засідання комісії, яке відбудеться сьогодні, 27 травня.

За ініціативою депутата Галини Янченко було ініційовано питання про відхилення клопотання у зв’язку з можливою фіктивністю договору купівлі-продажу й переоформлення майна на Артура Ростомяна.

За словами члена земельної комісії Тетяни Меліхової, незалежно від того як і на кого оформлене майно, воно займає лише частину земельної ділянки, тому клопотання має бути відхилене навіть попри те, що право власності на майно офіційно оформлене.

Окрім того за словами місцевого мажоритарного депутата  Олексія Безпалого на сусідній ділянці будується школа, тому будівництво поруч з нею спортивного комплексу неможливе.

З огляду на зазначене Земельна комісія проголосувала відхилити клопотання, таким чином Артур Ростомян отримав відмову у землевідводі.

Йдеться про ділянку площею 0,32 га, наразі на ній розташована нефункціонуюча поливочна станція. Артур Ростом’ян просить оформити собі цю ділянку в оренду на 25 років. Вказану станцію він хоче реконструювати під фізкультурно-оздоровчий комплекс.

Раніше, до 2012 р., власником поливочної станції було ПАТ «Техводсервіс». Це колишній підрозділ «Київводоканалу», який виокремився в окреме підприємство, однак лишився у власності міста, й займався видобутком і продажем води. У 2011 р. «Техводсервіс» очолив донеччанин Микола Капланець, чоловік співробітниці «Танталіта» Катерини Капланець.

Під керівництвом Капланця «Техводсервіс» продав станцію ТОВ «Київбуджитло»,  підконтрольному президенту Віктору Януковичу. Незмінним власником компанії «Київбуджитло» є ТОВ «Дом Лесника», на який також була оформлена земля під маєток в Сухолуччі – мисливських угіддях Януковича. Сам Капланець стверджував, що неробочу вже багато років станцію продали, аби погасити борги підприємства, а кому продали – директор підприємства, за його словами, ніколи не цікавився.

«Київбуджитло» планувало збудувати на місці станції спорткомплекс. Про це стало відомо в серпні 2014 р,  коли серед проектів рішень Київради з’явився проект передачі фірмі земельної ділянки із таким же формулюванням й цільовим призначенням, про які зараз просить Ростом’ян. Проект про передачу землі «Київбуджитлу» на голосування в Київраді винесений не був.

У жовтні 2014 за договором купівлі-продажу власником майнового комплексу поливочної станції стає вже Артур Ростом’ян. Договір був укладений 2 жовтня 2014 р. і посвідчений нотаріусом Альоною Петріцькою. Згідно з документами, знайденими минулої зими в «Межигір’ї», вона у якості нотаріуса обслуговувала фірми «межигірської» групи.

У той же день, з різницею в 12 хвилин, у того ж нотаріуса, було переоформлене [1] право власності на приватний будинок Януковичів на Оболонській набережній, 33. Його «Київбуджитло» також продало Ростом’яну.

ростомян ФОП [2]За даними ЄДРПОУ  Ростом’ян Артур Хачатурович не є власником чи директором жодної компанії. У 2005-2007 р.р. він був оформлений як ФОП і займався роздрібною торгівлею  поза магазином та торгівлею продуктами харчування.

Разом з тим Артур Ростом’ян тривалий час був приписаний у селі Голованівськ, в одному будинку й сусідній квартирі з Вачаганом Ростом’яном. Останній відомий як співзасновник ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик [3]», який він створив разом з Василем Сапком, сином генерал-майора Костянтина Сапка, кількаразового очільника Головного управління МВС у Київській області, у тому числі епохи Віктора Януковича. Ім’я Костянтина Сапка, фігурує у списку президентського мисливського клубу «Кедр», того самого, на який у 2012 р. оформили 30 тис га Сухолуччя.

Нагадаємо, на Оболонській набережній екс-президенту також належить квартира у будинку 15/5. В ній Янукович офіційно був прописаний ще до обрання президентом. У цьому ж домі трикімнатну квартиру має [4] громадянська дружина Януковича Любов Полєжай. Окрім на цій же набережній Полєжай мала салон краси «Кристал-Спа».