Син екс-начальника сільгоспінспекції має повернути 149 га ріллі, які орендував у банкрутуючого сільгоспу
26.05.2015   //  

Суд зобов’язав ЗАТ «Торговий дім «Елітне насіння» повернути 148,93 га ріллі в Кіровоградській області. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 14 травня.

У 2012 році зазначені землі були передані в оренду держпідприємству «Сільськогосподарське підприємство «Промінь». Згодом ТД «Елітне насіння»  взяло цю ділянку в суборенду.

У травні 2014 року прокуратура звернулась до суду щодо визнання недійним розпорядження голови РДА і договору оренди.

Встановлено, що 14 серпня 2006 року проти ДП «СГП «Промінь» порушено справу про банкрутство. 30 травня 2007 р. з метою відновлення платоспроможності введено процедуру санації ДП «СГП «Промінь».

Відповідно до плану санації, залучено інвестора ЗАТ ТД «Елітне насіння», що зобов’язався погасити заборгованість боржника перед кредиторами на 4,44 млн грн. в обсязі в обмін на укладення договору про спільну сільськогосподарську діяльність терміном 25 років.

У 2012 році ДП «СГП «Промінь» отримало землю в оренду за розпорядженням голови Олександрівської РДА на підставі копії проекту землеустрою за 2008 рік.

Однак ще в 2008 році цей проект землеустрою отримав негативний висновок державної експертизи. Доказів позитивної оцінки цієї землевпорядної документації суду надано не було. Відтак суд вирішив, що землю було передано в оренду без землевпорядної документації і визнав договір недійсним.

ТД «Елітне насіння», що було суборендарем землі, за даними держреєстру з серпня 2012 р. перебуває в стані припинення. Власність компанії заведена на ЗАТ «Агрофірма «Краснознаменське», ЗАТ «Кримхлібопродукт», ЗАТ «Елітне насіння», Селянське господарство «Маєток», Селянське господарство «Елітне насіння».

Засновником СГ «Елітне насіння» є Олександр Камишов, який у 2006 році був начальником Генеральної державної сільськогосподарської інспекції. Керівником ТД «Елітне насіння» є його син Вадим Камишов.

ЗАТ «Агрофірма «Краснознаменське» у держреєстрі значиться як припинена. Агрофірма була зареєстрована в смт Красногвардійське, АР Крим. Власність було записано на ЗАТ «Кримхлібопродукт» і ЗАТ «Елітне насіння».

СГ «Маєток» зареєстроване в селі Красносілка Кіровоградської області на Наталію Некрашевич.

ЗАТ «Кримхлібопродукт» є припиненим. Власниками ЗАТ «Елітне насіння» є Галина Камишова і Наталія Дика.