«Смотрящий» Януковича продовжує відсуджувати мільйони з комунальників за послуги для Донецька у 2014-му році
26.05.2015   //  

КП «Шляхове ремонтно-будівельне управління» (Донецьк) має сплатити ТОВ «Укрексимгруп»  2,01 мільйона гривень заборгованості.

Про це свідчить рішення  Господарського суду Запорізької області від 18 травня.

Суд встановив, що 28 лютого 2014 року КП ШРБУ і «Укрексимгруп» за результатами проведеного тендеру була укладена угода про постачання дорожнього бітуму на загальну суму 21,50 млн грн. Фірма мала поставити товар до кінця першого півріччя 2014 року.

В кінці червня минулого року підприємство поставило комунальникам товару на 2,01 млн грн., про що суду були представлені відповідні документи. Але товар не був оплачений, хоча договір відводив на це не більше 60 днів з моменту поставки.

Суд вирішив, що комунальники порушили умови договору і позов «Укрексмгруп» задовольнив. Представники комунального підприємства на засідання не з’явилися.

Нагадаємо, що раніше цей же суд задовольнив аналогічний позов «Укрексимгруп», за яким фірма має отримати від КП ШРБУ 1,20 млн грн. боргу, який утворився вже під час окупації Донецька.

До речі, обидва підприємства зареєстровані у окупованому Донецьку й не пройшли перереєстрацію на підконтрольних Україні територіях.

КП «Шляхове ремонтно-будівельне управління» належить Донецькій міській раді, яка сьогодні працює в Краматорську.

Засновником ТОВ «Укрексимгруп» є Василь Бахчисарай, відомий як контактна особа у ДП «Металінвест» з корпорації «DMS» Андрія Альоші, депутата Донецької міськради від «Сильної України.

За даними ЗМІ, Альоша був представником Партії регіонів, призначеним приглядати за Запорізькою областю. Він також був радником директора держпідприємства «Магарач», на землі якого побудовано «Чайний будиночок» Віктора Януковича.