«Смотрящий» Альоша стягнув понад мільйон з комунальників окупованого Донецька
25.05.2015   //  

КП «Шляхове ремонтно-будівельне управління»  має сплатити ТОВ «Укрексимгруп»  1, 20 мільйона гривень заборгованості. Про це свідчить рішення Господарського суду Запорізької області від 13 травня.

Суд встановив що 27 червня 2014 року «Шляхове ремонтно-будівельне управління» уклало з ТОВ «Укрексимгруп» угоду про постачання дорожнього бітуму на загальну суму 30,79  млн грн. Весь обсяг товару мали поставити до грудня 2014 року.

Всього протягом року було поставлено бітуму на 2,58 млн грн. КП «Шляхове ремонтно-будівельне управління» сплатило постачальнику лише 1,38 млн грн. Заборгованість у розмірі 1,20 млн грн. постачальник вирішив стягнути у судовому порядку. Обидві сторони в судове засідання не з’явилися. Дослідивши докази з матеріалів справи, суд позовні вимоги «Укрексимгруп» задовольнив.

Обидва підприємства зареєстровані у окупованому Донецьку й не пройшли перереєстрацію на підконтрольних Україні територіях.

КП «Шляхове ремонтно-будівельне управління» належить Донецькій міській раді.

Засновником ТОВ «Укрексимгруп» є Василь Бахчисарай, відомий як контактна особа у ДП «Металінвест» з корпорації «DMS» Андрія Альоші, депутата Донецької міськради від «Сильної України.

За даними ЗМІ, Альоша був представником Партії регіонів, призначеним приглядати за Запорізькою областю. Він також був радником директора держпідприємства «Магарач», на землі якого побудовано «Чайний будиночок» Віктора Януковича.