Газовики скупилися запчастинами у екс-менеджера Тігіпка-Самусєва на 7 мільйонів за секретними цінами
22.05.2015   //  

Виробниче ремонтно-технічне підприємство «Укргазенергосервіс» 18 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «УКРСТК» на постачання запчастин на загальну суму 6,52 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено запасні частини до газоперекачувального агрегату типу ГТК-10: вставки, колодки, ущільнення, – загалом 13 видів запчастин, ціни на котрі на «ВДЗ» не оприлюднені.

Компанія «УкрСТК» належить Борисові Доценку і В’ячеславу Золотову. Останній щонайменше до середини минулого року був відомий як комерційний директор  ПАТ «Асфальтобетонний завод «АБ «Столичний».

Заводом донедавна володіли навпіл родина Сергія Тігіпка і ТОВ «Альфадорбуд» віце-президента «Золотих воріт» Віктора Ящука. Щодо частки Тігіпка, то  наприкінці 2012 – на початку 2013 р. він почав переводити активи на Кіпр, паралельно з цим новими співвласниками заводу стали кіпрські компанії «Мартікал Лімітед» і «Сертако Лімітед», котре тоді ж отримало й досі має частку у «Дніпровагонмаші» і «Кременчуцькому сталеварному заводі» з групи Тігіпка. Наразі чверть акцій належить «Мартікал Лімітед», ще 21% кіпрській «Девісал Лімітед» (також має пакет в Кременчуцькому сталеливарному). Найбільшу ж частку в «Столичному» має Микита Самусєв, син президента корпорації «Золоті ворота» Сергія Самусєва, йому належить 45%, котрі раніше мав «Альфадорбуд».

Конкурентами на тендері були ТОВ «Олсем» Сергія Панченка і ТОВ спільне Українсько-Російське підприємство «Орма-Олімп» (Сергій Волохов, Андрій Валітов і британська фірма «Глобал Банч ЛТД»).