Міськрада намагалась легалізувати своєму депутатові кафе-самобуд, внісши два додаткових слова в ухвалу
21.05.2015   //  

Господарський суд визнав незаконним і скасував пункт рішення Херсонської міськради про передачу землі в оренду в частині зміни цільового призначення ділянки. Про це свідчить рішення суду від 8 травня.

У травні 2008 року міськрада уклала з підприємцем Віктором Шевчуком договір оренди земельної ділянки площею майже 0,02 га по вул. 295-ї Херсонської стрілецької дивізії, на території парку ім. Ленінського комсомолу, з розміщенням сезонного літнього майданчика біля власного кафе. В грудні 2014 р. міськрада своїм рішенням внесла зміни до договору і змінила призначення ділянки – «під кафе».

Прокуратура стверджує, що таким чином орендар фактично отримав право забудови даної ділянки, що суперечить генеральному плану міста.

Як свідчать матеріали справи, на спірній ділянці вже знаходиться прибудова до кафе. Тож місцева рада своїм рішенням легалізувала будівництво на орендованій земельній ділянці, яке здійснене без відповідного дозволу та документації.

Суд задовольнив позов прокуратури і визнав зміну цільового використання ділянки незаконною.

За адресою 295-ї Херсонської стрілецької дивізії знаходиться кафе «Літо», власником якого Віктор Шевчук – депутат Херсонської міської ради від Партії регіонів.