Херсон прибиратимуть за 13 мільйонів: підряди дістались фірмі депутата і оточенню комунальників
20.05.2015   //  

Департамент житлово-комунального господарства Херсонської міської ради 27 квітня – 12 травня уклав угоди на прибирання міста на суму 12,93 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Так, 3,14 млн грн. коштуватиме прибирання проїзної частини вулиць міста механізованим способом від ПП «Корабел-комфорт». Засновниками компанії є Костянтин Олександрівський, Маргарита Усенко, Людмила, Галина і Олександр Яковенки та депутат Херсонської міської ради Юрій Цепелєв.

ТОВ «Дніпровський» в сумі за 2,39 млн грн. буде прибирати Житлоселище, Старий центр, Міський парк, парк Ленінського комсомолу. Засновницею фірми є Тетяна Текутьєва.

Очищення вулиць в центрі міста за 2,05 млн грн. дісталося приватному підприємству «КП «Центр». Фірма заснована три місяці тому Наталією Башкировою.

Бульвар Мирний, Потьомкінський і Покровський сквери, а також Парк Слави прибиратиме ФОП Світлана Садова. Вона ж надасть місту послуги по обрізанню з проріджуванням крон дерев механізованим способом з вивезенням . Її послуги в сумі коштуватимуть місту 1,86 млн грн. Підприємець Світлана Садова відома також як засновник ПП «Вельвічія», що займається прибиранням і наданням ландшафтних послуг.

ПП «Алькор» за 1,35 млн. грн. буде проводити роботи по прибиранню в Дніпровському районі. Засновником і директором приватного підприємства є екс-депутат Дніпровської районної у місті Херсоні ради від Партії регіонів Алевтина Ковальчук. Її чоловік Ігор Ковальчук до 2009 року був начальником міського Управління транспорту, а у 2010 році балотувався в міську раду від ВО «Батьківщина».

За 986 тис. грн. приватне підприємство «Грінпарксервіс» буде прибирати Таврійський мікрорайон. Засновниками підприємства є Наталія Жуковська, Сергій Красильніков і Ольга Кіріяк.

За 645 тис. грн. Шуменський мікрорайон прибиратиме ТОВ «Терен Юг», де засновником є Яна Окунєва, а сама компанія є правонаступником ліквідованого ПП «Шумен». З 22 жовтня 2014 року директором  є Олександр Татарін. Донедавна він виконував обов’язки директора комунального підприємства «Гарантія».

Яна Окунєва так само є засновником ТОВ «Шумен». Раніше керівником і співзасновником фірми «Шумен» був Валерій Новіков, який 1998-2010 рр. очолював Житлово-експлуатаційне об’єднання комсомольського району в Херсоні.

ПП «Фірма «Шуменський» за 286 тис грн. буде проводити прибирання вулиць від проспекту Ушакова до Дніпровського району. Засновником й керівником фірми є Олена Аркуша. Раніше директорами фірми були вищезгаданий Валерій Новіков і Євген Сорокопут, який очолював низку комунальних підприємств у Цюрупинську: КП «Підприємство з обслуговування будинків та утримання території» і МКП «Цюрупинськ-Комунгосп».

Мікрорайон «Острів» за 222 тис грн. буде прибирати ТОВ «Херсонавтокомунсервіс» Андрія Ігнатенка і Дмитра Гайтана.