- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Оточення Зубика хотіло забудувати 48 гектарів чорнозему під Києвом

Суд визнав надійсним договір оренди 48 гектарів в селі Гатне з ТОВ «Виробничий кооператив «Підряд». Про це свідчить рішення [1] Господарського суду Київської області від 5 травня.

У 2006 році кооператив «Підряд» отримав на 49 років в оренду 48 га для житлового будівництва і будівництва об’єктів культурно-побутового і виробничого призначення, їх обслуговування й експлуатації.

При передачі ділянок в оренду Гатненська сільрада змінила їх призначення з сільськогосподарського виробництва на землі житлової та громадської забудови.

З’ясовано, що на спірних ділянках є особливо цінні ґрунти, вилучення яких має відбуватися за погодженням з Верховною Радою.

До орендованої ділянки входять водойми – 2,7 га під ставками та 0,6 га під болотами. Їх цільове призначення змінено з порушенням законодавства, оскільки земелі водного фонду мають обмеження режиму господарської діяльності і будувати на них можна лише гідротехнічні споруди.

Суд погодився з позицією прокуратури, що сільрада вийшла за межі своїх повноважень, а прийняте нею рішення грубо порушує законодавство. Відтак договір оренди визнано недійсним.

ВК «Підряд» зареєстрований на ТОВ КУА «Крістал Ессет Менеджмент» Валерія Кулакова, який був довіреною особою «регіонала» Володимира Зубика на парламентських виборах 2012 року. Також «КУА «Крістал Ессет Менеджмент» разом з дружиною екс-нардепа Оленою Зубик є засновником ТОВ «Камертон 2004».