Мінспорт без тендеру злив Захаровій 4 мільйони на гімнастичний турнір і вона орендувала ноутбук по 2 тисяч гривень на добу
14.05.2015   //  

A6263B4F-815C-4367-9FDF-99535B89F193_mw1024_s_nМіжнародний турнір зі спортивної гімнастики Ukraine Nation Cup, який організовує олімпійська чемпіонка Стелла Захарова 23-24 травня, має завищений кошторис витрат, які фінансуються з державного бюджету. Про це повідомляють «Схеми», проект «Радіо Свобода» та Першого суспільного каналу.

Журналісти отримали від Міністерства молоді та спорту кошторис витрат турніру Ukraine Nation Cup за підписом виконавчого директора благодійного фонду «Спорт і діти» Стелли Хлус (Захарової).

У кошторисі, наприклад, пропонується орендувати на п’ять днів ноутбук Samsung R518 по ціні 1 756 грн. за одну добу або 8 780 грн. за всі дні оренди. Вартість п’ятиденної оренди коштує більше, ніж вартував сам ноутбук, коли він був у продажу – нині він вже знятий з виробництва.

Весь бюджет змагань складає 4 мільйони гривень. Він був збільшений вдвічі завдяки втручанню колишнього спікера парламенту Володимира Литвина. Минулого року Міністерство молоді та спорту відмовилося фінансувати турнір, вважаючи його марнотратством.

Стелла Захарова відмовилася коментувати ці та інші звинувачення щодо свого турніру.

Перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул твердить, що міністерство не мало змоги провести тендер на закупівлю товарів та послуг, як того вимагає закон, через брак часу.

«У квітні ми отримали інформацію від Стелли Георгіївни щодо тих складових бюджету, який має бути, і зараз продовжують надходити уточнюючі пропозиції. Тому не можна сказати, що з нашого боку іде свідоме якесь затягування», – зазначив він.