ДУСя не змогла відкрито замовити їжі на перельоти Порошенка, міністрів і нардепів
13.05.2015   //  

Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами 6 травня відмінило закупівлі послуг ресторанного обслуговування для чартерних рейсів в аеропортах Жуляни і Бориспіль на очікувану суму 5 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На бортове харчування пасажирів аеропорту Бориспіль планували витратити до 4 млн грн. Цю закупівлю відмінили, оскільки на конкурс було подано менше двох пропозицій.

Харчування пасажирів аеропорту Жуляни мало коштувати до 1 млн грн. Закупівлю відмінили через відхилення всіх конкурсних пропозицій. Разом з тим, сам протокол про відхилення у ВДЗ не опублікований.

Для пасажирів збирались замовити овочеві, м’ясні (буженина, ковбаса, балик, тощо) і рибні закуски (ікра лососева, тунець, тощо), а також гарячі страви (стейк із сьомги, філе окуня запечене з овочами, лосось припущений, ескалоп зі свинини, гарніри, тощо), десерт, напої, фрукти, тверді сири, солодощі. Водночас кількість осіб, для яких замовляють їжу не уточнено.

ДАП «Україна» обслуговує українських високопосадовців, здійснює чартерні рейси на замовлення уряду, парламенту, адміністрації президента.

Навесні минулого року ДАП «Україна» повідомило, що має намір виставити на продаж 6 із 8 своїх літаків як такі, що не будуть використовуватися.

У ВДЗ дані про такі тендери востаннє публікувались у 2008-2012 рр. За президентства Віктора Януковича 2011-2012 році харчування замовляли без відкритих торгів у ДП ДУС «Гарант – Сервіс» за ціною 2-2,6 млн грн. на рік.