Одеський агроуніверситет розіграв 7 мільйонів від Євросоюзу між колишніми партнерами
10.05.2015   //  

Одеський державний аграрний університет 25 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Хімлаборреактив» на закупівлю спецобладнання для біохімічної лабораторії на суму 6,73 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 44 одиниці обладнання, однак станом на 7 травня ціни у «ВДЗ» не оприлюднені.

Закупівля обладнання для університету здійснюється за грантові гроші Євросоюзу в рамках проекту «Забезпечення сталого виробництва та впровадження належної практики вирощування великої рогатої худоби в господарствах Румунії, Республіки Молдова та прикордонного регіону України». Цей проект реалізовується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013.

Власником фірми «Хімлаборреактив» є британська компанія «Кемлаб Інвест ЛТД», зареєстрована у вересні минулого року, належить киянину Сергієві Кіщенку, який з родиною також володіє косметично-парфюмерними фірмами ТОВ «Інтеркосметик Груп», «Март-Ком» і «Косметик Карл Хадек».

Разом з тим у 2000-2005 р. співвласником «Хімлаборреактив» був Василь Соколинський, який наразі є одноосібним власником єдиного конкурента на цих трогах – ТОВ «АЛТ Україна Лтд».

Окрім того, раніше до складу засновників «Хімлаборреактив» також входив Борис Храновський, який разом з Сокалинським також відомі як партнери по компанії «Макрохім».

Усі три загадані фірми – «АЛТ Україна лтд», «Хімоблреактив» та «Макрохім» – разом заснували Київську міськугалузеву організацію роботодавців «Асоціація виробників і постачальників науково-технічної та інноваційної продукції». Наразі «Хімоблреактив» з асоціації вийшов.

Фірми «АЛТ Україна лтд» і «Хімоблреактив» раніше вже не раз виявлялися єдиними конкурентами на тендерах – на обладнання для Конотопського пологового за 19,90 млн грн, а також на мікроскоп за 2,40 млн грн. для НАН.