Пекар Азарова почав процес узаконювання незаконних магазинів по торгівлі хлібом
08.05.2015   //  

Суд задовольнив позов фермерського господарства «Кегичівське» про визнання права власності на нежитлові будівлі-торгові павільйони, розташовані у місті Чугуєві та селищі Башкирівка Харківської області.

Таке рішення Господарський суд Харківської області прийняв в березні.

Всього в справі фігурувало шість торгових кіосків, які «Кегечівське» побудувало в серпні 2009 року. Виявилося, що під час будівництва павільйонів ФГ «Кегичівське» зробило фундамент, стіни, капітальний дах з перекриттям, пластикові вікна, двері, утеплила самі павільйони. Представник позивача заявив, що на даний час переміщення павільйону є неможливим без його знецінення та зміни його призначення, а також, що павільйони є саме нежитловими будівлями, а не малими архітектурними формами.

Суд погодився, що такі кіоски є нерухомим майном, а не малими архітектурними формами.

При цьому жодної позиції відповідача – виконкому Чугуївської міської ради у рішенні суду немає. Також немає й інформації щодо рішення місцевих депутатів про виділення земельних ділянок під цими спорудами.

У рішенні суду відсутні дані про суддю, яка задовольнила позов.

Засновником ФГ «Кегичівське» є позафракційний народний депутат Володимир Мисик, який на останніх виборах в Раду переміг в мажоритарному окрузі №172 в Харківській області. По цьому ж округу він ставав депутатом і в 2012 році, але тоді балотувався як кандидат від Партії регіонів, до фракції якої потім і вступив. Депутат голосував за «диктаторські закони» від 16 січня 2014 року.

Мисик також відомий як засновник ТОВ «Хлібокомбінат Кулиничі», яке в останні роки купило та побудувало хлібокомбінати в низці областей країни. Мисик створив торговельну мережу з сотень кіосків, які почала продавати хліб під ТМ «Куліничі».

Хлібний бізнес Мисика отримував підтримку минулої влади. Так, голова уряду Микола Азаров заявив в 2011 році, що виступає за створення регіональної мережі по Україні «Куліничі», а тодішній президент Віктор Янукович відвідав збудований на Київщині завод. Після цього ТМ «Кулинині» почала агресивну компанію з завоювання покупців Києва та області, в тому числі, через масове встановлення торгових кіосків без дозвільної документації. ЗМІ з посиланням на учасників ринку хлібопродуктів пов’язували «Куліничі» з сином Азарова – Олексієм Азаровим.