Новий голова податкової жонатий на Глімбовській, має брата-аграрія і батька-торгівця
05.05.2015   //  

Кабінет міністрів 5 травня призначив головою Державної фіскальної служби народного депутата Романа Насірова («Блок Петра Порошенка») по результатам відкритого конкурсу на зайняття цієї посади.

Помічником нардепа Насірова є Катерина Олександрівна Глімбовська. Саме так звуть його дружину. Також так звуть доньку власника одного з найбільших будівельних корпорацій України «Альтіс-холдинг» Олександра Глімбовського. У 2009-2013 рр. корпорація виграла державні підрядів на суму 2,32 млрд грн. У тому числі «Альтіс-холдинг» отримав підряд на будівництво нового аеровокзалу у Львові у 2009 році. У 2011 році Кабмін удвічі збільшив кошторисну вартість робіт у львівському аеропорту – до 1,42 млрд грн. У подальшому ціна зросла ще більше. У Києві «Альтіс» будує автомобільну розв’язку на Поштовій площі та низку інших об’єктів.

Катерина Глімбовська була співвласницею компаній «Патера Україна» та «Фонд будівельних ресурсів України». У останній фірмі її партнерами виступали Олексій та Віталій Бутенки, Анатолій Писаренко.

Виходець з Чернігова Роман Насіров був співвласником фірми «Молодіжна інвестиційна компанія» (партнери: Євген Лановий, Василь Шпакович, Григорій Литвинов), яка займається землевпорядними роботами.

Брат Насірова Євген є співвласником наступних фірм: фермерське господарство «Агропродукт-Полісся», фермерське господарство «Агропродукт-Іванків», ТОВ «Українська інвестиційна брокерська компанія».

Батько Насірова Михайло Іллясович був власником торгового ПП «Дамір».

На початку своє кар’єри Насіров продавав спеціалізовані банківські бази даних, потім займався підбором керівних банківських кадрів, пише Forbes.

У 2005-му тепер вже головний податківець України влаштувався брокером в лондонський офіс американського інвестбанку Cantor Fitzgerald/BGC. Там він працював з валютними деривативами (контрактами, за якими сторони отримували право або брали зобов’язання виконати деякі дії відносно базового активу).

У 2007 році Насіров, як він сам каже, вперше почав торгувати безпоставочним форвардом (NDF) на гривню. Конкуренти підтверджують, що він одним з перших став працювати з цим інструментом. Згодом гендиректор Concorde Capital Ігор Мазепа запропонував Насірову відкрити і очолити офіс Concorde в Лондоні. Проте на фондових біржах США і Європи почалося падіння, ринок публічних і приватних розміщень завмер. У результаті офіс у Лондоні так і не відкрили.

На початку 2008-го Насіров переїхав до України і очолив напрямок торгівлі цінними паперами в Concorde Capital. Під час різкої девальвації гривні наприкінці 2008-го – початку 2009 року він одним з перших став заробляти на здешевілих українських єврооблігаціях. Їх ринкова вартість впала так низько, що здавалося, Україна ось-ось перестане обслуговувати свої борги. Тим, хто не вірив у дефолт, ці папери принесли непоганий прибуток. А завдяки високій волатильності єврооблігації стали цікавим спекулятивним інструментом.

У грудні 2009 року керівник київського офісу Renaissance, бельгієць Пітер Ванхекке запропонував Насірову очолити управління з торгівлі цінними паперами. Той хоч і не одразу, але погодився: його привабив міжнародний статус компанії.

У лютому 2011-го Ванхекке покинув Renaissance, щоб очолити правління компанії «Укрнафта», яка почала готуватися до IPO. Наступником бельгійця став саме Насіров. Щоправда, пізніше керівництво групи призначило ще одного співдиректора – Ігоря Білоуса, відповідального за інвестиційно-банківський напрям.

Ігор Білоус у 2014 році очолив Державну фіскальну службу і на початку 2015 року був звільнений після службового розслідування.