Журналісти «Наших Грошей» виграли призи за найкращі розслідування на конкурсі «Честь професії»
27.04.2015   //  

Журналісти сайту «Наші Гроші» Олексій Шалайський і Юрій Ніколов, та журналістка телепрограми «Наші Гроші» (ZIK) Аліса Юрченко розділили перше місце у номінації «Краще журналістське розслідування» VI конкурсу професійної журналістики «Честь професії». Церемонія відбулась 24 квітня у Києві, повідомляється на сайті конкурсу.

185313_10152108162275184_211572437_nШалайський та Ніколов отримали нагороду за статтю «Профессионалы гнезда Каськива», опубліковану у «Дзеркалі тижня».

У розслідуванні йшлось про виведення 400 млн грн. з підприємств Держінвестпроекту, яке за часів Януковича очолював Владислав Каськів, а згодом його поплічник Сергій Євтушенко, який раніше був членом очолюваної Каськівим партії «Пора».

юрченкоАліса Юрченко була відзначена за сюжет «Збройні барони», у якому було викрито історію про продаж автоматів зі складів Міноборони у приватні руки під АТО.

Фіналістами у цій номінації стали два представники сайту «Інсайдер» – Сергій Щербина (робота «Батальонное братство»: кто организовал «фейковый штурм» АП») і Артем Чапай (робота «Як я був терористом»), а також Сергій Шаповал з видання «Волинь Post» (робота «Фальсифікат «в законі», або як родина Януковича споювала волинян «лівою» горілкою»).

Публікації «Дзеркала тижня» отримали більшість перемог у інших номінаціях. Нагороди отримали головний редактор газети Юлія Мостова, а також журналісти Сергій Рахманін, Олександр Макаров, Євгеній Шибалов.

Також перемоги отримали Анастасія Береза («Новое время»), Оксана Дево («Hubs»), Катерина Зінов’єва (ICTV).

Загалом на конкурс було подано 627 журналістських робіт, створених 274 авторами з усіх типів ЗМІ та усіх регіонів України