Кримчани перевели фірму в Україну і продовжили заробляти мільйони на коштовних добривах для рисоводів
27.04.2015   //  

ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН України» 7 квітня уклало угоду з ПП «Хімагроінвест» на постачання добрив на 14,43 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Держпідприємство, розташоване у с.Антонівка Херсонської обл., замовило сульфат амонію по 5 200 грн./т та карбамід по 13 700 грн./т. Безпосередньо у день підписання угоди було укладено додаткову угоду про зменшення ціни на незначну партію карбаміду. З Постачальником домовились, що 192 тонни добрива з обумовлених 750 буде поставлено по 12 700 грн., на решту ціна залишилась незмінною. Сульфату амонію здешевлення взагалі не торкнулось.

У відкритих джерелах є багато актуальних пропозицій від компаній з різних куточків України про продаж карбаміду по 9-10 тис грн./т, що на третину дешевше від тендерної ціни рисових аграріїв.

Разом з тим, Дослідне господарство Інституту рису у конкурсній документації по відкритим торгам на постачання добрив повідомляло, що угоду з переможцем буде укладено на умовах 30-денної відстрочки оплати та оплати доставки добрив транспортом замовника. Це може підняти вартість закупівлі на 10%.

На відкриті торги не було достатньої кількості заявок і дослідне господарство провело закупівлю у «Хімагроінвесту» за переговорною процедурою, не запросивши жодних інших продавців добрив. Хоча в країні дії розвинена мережа постачальників добрив.

«Хімагроінвест» є монопольним постачальником добрив для «Дослідного господарства Інституту рису НААН України». З 2009 року фірма отримала підряди держпідприємства на 36,63 млн грн.

«Хімагроінвест» було засновано у Криму мешканцями Сімферополя Русланом Савлуком і Павлом Новіковим. Після російської анексії півострова фірму перереєстрували у Херсоні і вона продовжила заробляти в Україні.