Після повалення Добкіна на водоканалі Кернеса змінився постачальник бензину, який отримав ще 42 мільйони
26.04.2015   //  

КП «Харківводоканал» 6 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Вектор-оіл» на постачання палива на 42,11 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірмі замовлено 1,98 млн літрів бензину А-95, А-92 та дизпалива в талонах до кінця 2015 року по цінам, які приблизно відповідають ринковим:

Паливо Ціна, грн./л
Бензин А-95 (преміум) у талонах 22,20
Бензин А-95 у талонах 22,00
Бензин А-92 у талонах 21,00
Дизельне пальне у талонах 21,50

Власниками «Вектор-Оіл» є Андрій Горшков і Олена Пахомова. Раніше до складу засновників замість Пахомової входив Анатолій Віданов. А Горшков раніше очолював харківську філію «Татнєфть-Укрнєфтєпродукт» та Торговий Дім “Нафтогаз-Схід”.

«Вектор-оіл» почав вигравати паливні тендери «Харківводоканалу» з середини 2014 року. До того кілька підрядів на постачання палива водоканалу отримала фірма «Формула» з групи екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Але основним постачальником за часів президентства Віктора Януковича було ТОВ «Галлон груп». Ця фірма належала Віталію Гуревичу, брату Олега Гуревича, якого у 2011 році харківський губернатор Михайло Добкін призначив своїм радником з питань ПЕК. Після того, як Добкін перестав бути харківським губернатором «Галлон-груп» більше не отримувало державних підрядів. При цьому директором водоканалу залишився Іван Корінько, який зайняв цю посаду у 2011 році за часів Добкіна. Мером Харкова, у чийому віданні знаходиться водоканал, залишився Геннадій Кернес.

На останній тендер «Харківводоканалу» взагалі було подано п’ять заявок. Не зважаючи на те, що усі вони були дорожчі від переможця три з них не було допущено до оцінки, у тому числі було відхилено пропозицію ТОВ ВТФ «Авіас» з групи Ігоря Коломойського через претензії до наявності усіх довідок. А заявку ТОВ «Торговий дім «СКФ» було відхилено у тому числі через відсутність довідки про те, що фірма не зареєстрована у офшорній зоні.

Відтак єдиним допущеним до участі у тендері конкурентом «Вектор-ойлу» було ТОВ «Люксонн» Олександра Корольова.