«Київенерго» відписало 13,5 мільйонів на післяремонтний благоустрій двом підрядникам на три роки наперед
24.04.2015   //  

ПАТ «Київенерго» 15 квітня за результатами тендеру уклало угоди на відновлення зелених зон після ремонтів тепломережі на загальну суму 13,48 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Підряди отримали дві фірми – ТОВ «Будоптимум» (9,15 млн грн) і ТОВ «Сіларк» (4,33 млн грн.)

Упродовж наступних трьох років вони будуть відновлювати газони, ставити бортові камені й бордюри і вимощувати тротуари на місці ремонтів «Київенерго». За першою фірмою закріплені Центр, Голосієво, Печерськ, Поділ, Святошино й Нивки. За другою – Троєщина, Позняки й Дарниця.

Фірму «Будоптимум» заснували у вересні 2014 р., уже в грудні отримала перший аналогічний підряд від «Київенерго» на благоустрій – 1,14 млн грн.

Власником і директором фірми є Ігор Плахотний. Раніше він був співвласником і директором ТОВ «Зелений Київ». Цю фірму Плахотний заснував у березні 2013 р. разом з Аллою Осипенко (нині Свінтановська), яка з 2008 р. очолює Об’єднання первинних профспілкових організацій КО «Київзеленбуд». Зараз власниками «Зеленого Києва» є Микола Ткаченко і Олександр Осипенко. В офіційних даних ЄДР контактним номером «Зеленого Києва» – вказаний той самий мобільний, що і в контактах профспілкового об’єднання комунального «Київзеленбуду».

Щодо фірми «Сіларк», то вона була створена у лютому 2013 р., вигравати тендери почала у жовтні минулого року, усі замовлення від «Київенерго» – разом з нинішнім уже 8,20 млн грн. Власником фірми є Олексій Чайчевський, директором Володимир Литвиненко.

Окрім вказаних двох фірм у тендері взяли участь ще три фірми усі з дорожчими пропозиціями.