«Миколаївелектротранс» передумав здавати землю під готель рідній фірмі свого екс-директора
23.04.2015   //  

Суд відмовив ТОВ «Капітал Груп ЛТД» у визнанні продовженим договору оренди і внесенні змін до нього. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Миколаївської області від 10 квітня.

1 серпня 2008 року КП «Миколаївелектротранс» і ТОВ «Капітал Груп ЛТД» уклали договір оренди фундаменту та прилеглого замощення загальною площею 314 кв. м. з метою будівництва готельного комплексу. Майно знаходиться за адресою м. Миколаїв, вул. Будівельників 22.

Натомість в акті приймання-передавання ця площа була зазначена як «незакінчене будівництво будівлі готельного комплексу».

У грудні 2014 р. «Капітал Груп ЛТД» звернулося до орендодавця з проханням внести зміни до договору, щоб привести його у відповідність до договору акту приймання-передавання. «Капітал Груп ЛТД» зазначив, що він не може оформити право власності на недобудований готельний комплекс.

Проте «Миколаївелектротранс» відмовився вносити зміни, а крім того повідомив фірму про припинення договору оренди, оскільки строк її дії закінчився в липні 2014 року. Окрім того він послався на рішення Миколаївської міськради від 2011 р., за яким комунальні підприємства мають право здавати в оренду нерухоме майно, площа якого не перевищує 200 кв.м.

Водночас Управління з використання та розвитку комунальної власності міськради, що залучалося до справи в якості третьої особи, повідомило, що вищезгадане майно не може передаватись в оренду. Прилегле замощення не є нерухомим майном, а земельним поліпшенням.

«Капітал Груп ЛТД» у 2006 році заснували Олександр Вакалюк та Андрій Кондратьєв, тодішній директор «Миколаївелектротранс». Кондратьєв вийшов зі складу засновників фірми у серпні 2010 року. Сьогодні засновником «Капітал Груп ЛТД» записаний Артем Супрун.

За даними ЗМІ, у 2008 році ревізори виявили порушень в «Миколаївелектротрансі» на 4,20 млн грн. і рекомендували меру Миколаєва розглянути питання відповідності Кондратьєва займаній посаді. Однак Кондратьєв звільнився з «Миколаївелектротрансу» тільки на початку 2010 року після чого працював радником нового директора «Миколаївелектротрансу».