Гектари парку «Феофанія» виявились власністю оточення родини Супрун
23.04.2015   //  

Власниками 17 земельних ділянок в столичному парку «Феофанія» може бути сім’я Супрунів, хоча офіційно вони оформлені на їхніх колишніх сусідів. Про це йдеться в сюжеті Аліни Стрижак в телепрограмі «Наші гроші».

Київрада ще в 2003 році прийняла рішення про зміну меж парку, в результаті чого 30 га місцевої землі перейшли в приватні руки.  Найкращі шматки Київрада роздала 17 фізичним особам по 10 соток. Вони отримали поштову адресу Феофанівський провулок. Проте майже одразу ці ділянки в один день отримують Олена та Олеся Затолокіни — дружина та дочка нинішнього генерал-майора  та першого заступника голови Державної спеціальної служби транспорту.

Олена Затолокіна купує 17 ділянок, а дочка орендує на 49 років під сінокос ще 2 гектари та комунальне озеро.

Керівник будівельників, які зараз працюють на землі Затолокіних порадив по питаннях купівлі землі звертатися до Миколи Супруна – радника екс-президента Януковича та колишнього представника податкової адміністрації по зв’язках із ВР. Його дружина Людмила Супрун — племінниця впливового за часів Януковича комуніста Олександра Ткаченка, колишній нардеп, очільниця Народно-Демократичної партії.

За документами Супруни ніякого стосунку до виведення земель Феофанії у приватну власність не мають. Проте журналісти з’ясували, що будівництво споруд парку “Феофанія” та забудову приватної території Феофанії з 2004 року веде одна фірма — ТОВ “Жок”. І її працівники запевняють, що керував весь час будівництвом саме Микола Супрун. Родина Супрунів і Затолокіних — давні друзі, раніше навіть жили в одному будинку. Як запевняють їхні сусіди, в Затолокіних ніколи не було великих грошей. Тому, припускають сусіди, Затолокіни просто записали на себе земельні ділянки, які належать родині Супрунів.

Нині прокуратура вимагає визнати незаконним рішення про передачу цих земельних  ділянок у приватні руки. А в мережі Інтернет в останній час з’явилося багато оголошень про їх продаж, сотка землі оцінюється майже в 400 тис грн.