Шахтарі замовили у партнера підручного Захарченка-Арбузова деревини на 9 мільйонів – удвічі дорожче ринку
22.04.2015   //  

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» 14 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Аннтей-В» на постачання деревини на суму 8,91 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили рудстійку, довжина 2-4 м, діаметр 10-18 см. Загалом 9 000 м3, по 990 грн./куб.

За даними відкритих джерел у січні таку рудстійку можна було купити по 420 грн./куб, у березні 540 грн./куб. Окрім того, у серпні минулого року у цієї ж компанії шахтарі замовляли її по 570 грн./м3.

рудстойка 540

Фірма «Аннтей-В» зареєстрована у Горлівці Донецької області. Від початку заснування і по сьогодні офіційним власником значиться Віктор Цуприк, бізнес-партнер Павла Зінова, який працював директором департаменту матеріального забезпечення МВС за часів Віталія Захарченка. Вищезгадані Цуприк і Зінов були співвласниками ТОВ «Лаокоон» з червня 2010 – до кінця липня 2012 року, потім компанію переоформили на Костянтина Макарова із Запоріжжя.

Павло Зінов був прийнятий на роботу в МВС у грудні 2011 року. До того він очолював Департамент адміністративно-господарського забезпечення Державної податкової служби України, яку очолював Віталій Захарченко до призначення на міністерську посаду. Відомо, що Зінов, як і екс-міністр Захарченко, походить із Костянтинівки Донецької області.

В середині 2000-х років Зінов був засновником компаній «Приваттур», «Дент-сервіс» і «Ваше право», в яких його бізнес-партнером виступав колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов.

За даними «ВДЗ», компанія «Аннтей-В» почала вигравати тендери в травні 2010 і за цей час отримала отримала замовлень щонайменше на 138,98 млн грн., усі від державних підприємств вугледобувної галузі Донецької області.

Єдиним конкурентом «Аннтея» на нинішніх торгах було ТОВ «Екатерра», незмінними власниками котрого є луганчанин  Микола Жуліков та Росен Кунєв з Болгарії. Фірма заснована у 2005 р., раніше тендерів не вигравала.