«Енергоатом» віддасть 33 мільйони на обладнання для миколаївських атомників
22.04.2015   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 10 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Промислово-Фінансова Компанія «Технополюс» на  закупівлю обладнання на суму 32,76 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено два комплекти обладнання радіаційного контролю потужності дози гамма-випромінення для Южноукраїнської АЕС.

Фірму «Технополюс» заснували у 2001р. Єдуард Шпаковський та Євген Тихонов. У  2005 р. компанію перереєстрували на німецьку «NIS Gesellschaft fur Handel und Diensleistung MBH» – засновану у тому числі Тихоновим і Шпаковським, однак з 2008 р. одноосібним власником «Технополюсу» лишився останній.

Тихонов, який досі лишається бізнес-партнером Шпаковського по фірмі «МКС-2001», також є співвласником компанії «Сенсор-Славутич», де його партнером зокрема є Омельченко Леонід Юрійович. Людина з таким ПІБ минулого року керувала закупівлями «Атоменергосервісу» – одного з підрозділів «Енергоатому», раніше також був відомий як начальник служби господарського і складського забезпечення «Атоменергосервісу».

За останні сім років «Технополюс» виграв тендерів на 95 млн грн.

Єдиним конкурентом «Технополюсу» на нинішньому тендері було Дочірнє підприємство «Всеукраїнської громадської організації онкоінвалідів «Спілка онкоінвалідів» «Фаворит-Плюс».