«Львівобленерго» відписало 30 мільйонів сімейному партнеру екс-очільника Закарпатського обленерго
20.04.2015   //  

ПАТ «Львівобленерго» 14 квітня за результатами тендерів уклало угоди з Львівським управлінням ПАТ «Електро» на роботи з технічного переоснащення ліній і підстанції загальною вартістю 30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 20,05 млн грн. піде на роботи з технічного переоснащення лінії «Південна-Щирець тягова» протяжністю майже 21 кілометр.

Решта 9,95 млн грн. витратять  на переоснащення трансформаторної підстанції «Дашава» Стрийського РЕМ.

Власниками трьох найбільших часток фірми «Електро» за даними SMIDA є:

  • 12% – ТОВ «Електро-Закарпаття», власники Михайло Костак, відомий як директор Закарпатського управління компанії, і Дмитро Славич. Останній також раніше був співзасновником ТОВ «Електро-будсервіс», разом з Сергієм Ковачем, депутатом Закарпатської облради від Партії регіонів, сином колишнього народного депутата Василя Ковача (2012-2014р.р., обирався від Партії регіонів, 20 лютого 2014 р. з партії вийшов). До обрання в парламент Ковач-старший 13 років поспіль очолював «Закарпаттяобленерго».
  • 16% – ТОВ «Чечва», власники генеральний директор «Електро» Ярослав Тринцолин та Олексій Михайлович;
  • 15% – ТОВ «Електромодерн», власники – Володимир Дмитраш (голова Тернопільського управління «Електро»), Петро Дмитраш, Олексій Овод, а також Олександр Прокопів, усі з Тернополя.

Компанія «Електро» разом зі своїми регіональними філіями регулярно виграє тендери західних обленерго. Так, за останні 4 роки разом із Львівським управлінням вони отримали замовлень на 534,35 млн грн.

Єдиним конкурентом львівської філії «Електро» на обох торгах було ДП «Житомирська механізована колона» ПАТ «Київсільелектро». Директором і власником найбільшого окремого пакету акцій материнської фірми у розмірі 18% є Василь Іванчук. За останні шість років фірма, разом зі своїми дочірніми підприємствами, виграла тендерів на 549,85 млн грн.