«Дзержинськвугілля» замовило ремонт на шахтах в зоні АТО за 11 мільйонів
16.04.2015   //  

ДП «Дзержинськвугілля» 3 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Завод «Амплітуда» на капітальний ремонт шахтного транспорту та запасних частин до нього за 10,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено ремонт двигунів, електровозів і гідно возів, колісних пар тощо на трьох шахтах – ім.Ф.Е.Дзержинського, Торецькій та Північній. Нагадаємо, в Дзержинську та на його околицях тривають обстріли, в тому числі поблизу шахт, останній стався біля «Південної».

Фірма «Амплітуда» була заснована у березні 2014 р. в Красноармійську Донецької області. Вигравати тендери компанія почала в листопаді минулого року, отримавши 3,05 млн грн. від «Волиньвугілля» за гірничо-шахтне обладнання. Нинішній тендер – другий на рахунку в «Амплітуди». Власниками фірми є Леонід Леонідович Дебелий, Денис Володимирович Дебелий.

Родина Дебелих також донедавна володіла однойменним ПРАТ «ВКФ «Амплітуда», яке за останні сім років виграло тендерів на 151,83 млн грн. З вересня фірма знаходиться в стані ліквідації.

Леонід Леонідович Дебелий разом з Володимиром Леонідовичем Дебелим (батько другого співвласника «Амплітуди») також відомі як радники народного депутата Єгора Фірсова (7-е скликання «УДАР», 8-е – БПП), раніше очолював Донецьку обласну організацію партії УДАР і донецький Автомайдан.

Володимир Дебелий у 2003-2010 р.р. очолював державне ВАТ Трест «Донецькшахтобудмонтаж» (дочірнє підприємство ДАК «Донбасшахтобуд»).

Єдиним конкурентом «Амплітуди» на нинішніх торгах було ТОВ «Євро-транс Україна». Компанія створена чотири місяці тому, приписана в Києві однак власниками є донеччани Олена Галушко й Павло Крупка. Тендерів поки не вигравала.