«Закарпаттяобленерго» роздало 56 мільйонів сімейним партнерам свого екс-директора й 100-гривенній «прокладці»
03.04.2015   //  

ПАТ «Закарпаттяобленерго» 30 березня за результатами тендеру уклало угоди з Закарпатським управлінням ПАТ «Електро» на будівельні роботи загальною вартістю 55,92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про будівельно-монтажні і налагоджувальні роботи для приєднання новозбудованих, реконструйованих чи модернізованих електроустановок замовників до електричних мереж. Роботи вестимуть в Ужгороді, Мукачеві та районах: Іршавський , Тячівський , Рахівський, Виноградівський , Берегівський , Хустський , Ужгородський , Мукачівський,  Міжгірський , Великоберезнянський , Свалявський , Воловецький та Перечинський.

Половину виділених котів отримає Закарпатське управління ПАТ «Електро» – 24,82 млн грн. Власниками трьох найбільших часток фірми «Електро» за даними SMIDA є:

  • 12% – ТОВ «Електро-Закарпаття», власники Михайло Костак, відомий як директор Закарпатського управління компанії, і Дмитро Славич. Останній також раніше був співзасновником ТОВ «Електро-будсервіс», разом з Сергієм Ковачем, депутатом Закарпатської облради від Партії регіонів, сином колишнього народного депутата Василя Ковача (2012-2014р.р., обирався від Партії регіонів, 20 лютого 2014 р. з партії вийшов). До обрання в парламент Ковач-старший 13 років поспіль очолював «Закарпаттяобленерго», тобто замовника тендеру.
  • 16% – ТОВ «Чечва», власники генеральний директор «Електро» Ярослав Тринцолин та Олексій Михайлович;
  • 15% – ТОВ «Електромодерн», власники – Володимир Дмитраш (голова Тернопільського управління «Електро»), Петро Дмитраш, Олексій Овод, а також Олександр Прокопів, усі з Тернополя.

Ще 15,20 млн грн. дістанеться ТОВ «Електро-Буд». Співвласником фірми є Юрій Шпак, який також колись входив до складу засновників вищезгаданого «Електро-Будсервіс» разом зі Славичем і Ковачем-молодшим. Донедавна разом зі Шпаком частку в «Електро-Будсервіс» мав Василь Андрійович Козак. Людина з таким ПІБ відома як екс-заступник начальника юридичного відділу «Закарпаттяобленерго» та екс-радник голови Закарпатської ОДА, а з літа минулого року начальник Державної інспекції сільського господарства у Закарпатській області. Місцеві ЗМІ також називають Козака зятем Ковача-старшого.

Решта 15,90 млн грн. отримає ПП «Промелектромонтаж», яке має 100 грн. статутного капіталу. Фірма записана на Юрія Бреньо з Ужгорода. Минулого року отримала від «Закарпаттяобленерго» аналогічний підряд на 12 млн грн.