Під час ремонту Олександрівської лікарні під ЄВРО-2012 кошториси завищили на 9 мільйонів
02.04.2015   //  

Комунальне підприємство «Інженерний центр» вчинило фінансових порушень на 8,96 млн грн. при проведенні будівельних робіт в Олександрівській клінічній лікарні м. Києва. Про це йдеться у звіті про результати аудитів, який оприлюднено на сайті КМДА.

Мова йде про виконання робіт з реконструкції приймального відділення та спеціалізованих відділень, благоустрою території та протизсувних робіт для Олександрівської лікарні. Планова аудиторська перевірка встановила завищення обсягів та вартості виконаних робіт на суму 8,96 млн грн.

КП «Інженерний центр» виконував функцію замовника реконструкції, а генпідрядником робіт було ТОВ «АСП-Трансбуд».

Згідно з даними «ВДЗ» тендер на вказані вище роботи фірма «АСП-Трансбуд» виграла у вересні 2011р. Загальна вартість робіт відповідно до договору становила 46,30 млн грн. (тобто завищення кошторису становило близько 20%). Підряд фірма отримала без відкритих торгів, що було аргументовано нагальною необхідністю – Олександрівська лікарня потрапила до переліку об’єктів охорони здоров’я, які мали підготувати під «Євро-2012».

Власником фірми «АСП-Трансбуд» у 2011 р., тобто на момент отримання підряду на реконструкцію лікарні, був одесит Арсен Папазян. Наприкінці 2012 р. фірма змінила власника – ним став Артур Арутюнян, він же лишається і власником, і директором понині.