- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Люди Плачкова взяли чергові 43 мільйони на тендері «Київенерго»

ПАТ «Київенерго» 25 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія» на будівельні роботи вартістю 42,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлена реконструкція компактної повітряної лінії «Октябрська» – «Мотоциклетна», у вартість також входить поставка обладнання.

Фірма «Київська енергетична будівельна компанія» («КЕБК») зареєстрована у м. Вишгороді Київської області. Засновниками підприємства є Алла Бровко і ПрАТ «СВС-Дніпро», що належить колективу фізосіб, з яких найбільші окремі частки мають депутат Вишгородської міськради Володимир Випирайло, Володимир Немировський, Сергій Бондаренко та Юрій Терляєв.

З 2007 р. директором «СВС-Дніпро» є Микола Кравченко, який раніше очолював департамент капітального будівництва та реконструкції «Київенерго», працював у Мінпаливенергетики під керівництвом Івана Плачкова. Наразі Плачков є головою наглядової ради «Київенерго». За останні шість років «КЕБК» виграло тендерів на 268,85 млн грн.

Єдиним конкурентом «КЕБК» на нинішньому тендері була Київська філія ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж» – одеської фірми, яка регулярно виграє тендери місцевого обленерго на будівельні роботи. Співвласниками фірми є Валентин Кобилянський, Анатолій Килименчук, Володимир Глянцев, Олександр Білозор і Олександр Зазулінський. Компанія програла з різницею в майже 4 мільйони.