Фірми з гнізда Пшонки розіграли 3,6 мільйона на паливі «Центренерго»
31.03.2015   //  

ПАТ «Центренерго» 24 березня за результатами тендеру уклало угоди з ПП «Капітал-3000» на постачання палива на загальну суму  3,62 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено загалом 100 т палива, для постачання на Вуглегірську, Зміївську та Ттрипільську ТЕС. Йдеться про бензин марок А-92 та А-95.

Ціни на окремі типи палива в «ВДЗ» не опубліковані.

Фірма «Капітал-3000» заснована у квітні минулого року у Слов’янську й записана на Вадима Паршена з Краматорська.

Цей же Вадим Паршен з 2011 р. й донедавна очолював у якості директора ТОВ «Експерт-Центр» – єдиного конкурента  «Капітала» на цих торгах. Компанія «Експерт-Центр» наразі оформлена на Світлану Рудоман, з вересня 2014 р. вона також є директором.

При цьому на тендері «Капітал» вказав контактний номер (0626)42-18-48. В ЄДРПОУ цей телефон зареєстрований за «Експерт-Центром».

Фірма «Експерт-Центр» входить у групу донецьких компаній, пов’язаних з екс-очільником Мінрегіонрозвитку Анатолієм Близнюком та екс-генпрокурором Віктором Пшонкою. Фірми з цієї групи («ТВК», «ТД «Славута», «Експерт-Центр» ) раніше регулярно розігрували тендери, у тому числі «Центренерго», загалом зібравши за останні сім років 3,43 млрд грн. Щодо «Капіталу», то він виграє тендер уперше.