«Житлоінвестбуд» заплатить 31 мільйон близькій фірмі свого керівника за добудову дитсадка на Позняках
30.03.2015   //  

КП «Житлоінвестбуд» (Київ) 27 березня уклало угоду з ТОВ «БК «Азур Груп» на завершення будівництва дитячого садка на ділянці 36 у 4-му мікрорайоні житлового масиву Позняки. Вартість угоди складає 31,42 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У списку робіт – прокладання тепломереж, перепланування приміщень, загальнобудівельні і опоряджувальні роботи, встановлення дверей, вікон, підлоги, підведення побутових мереж, монтаж обладнання службово-побутових приміщень, майстерні, харчоблоку, медичних приміщень, пральні, благоустрій двору. У вартість договору включено придбання меблів, побутової техніки, спортивного інвентарю та ін.

БК «Азур Груп» належить кіпрській фірмі «Амбер Рутенія Лімітед» (99%) і ТОВ «Будівельна група «КЖБК» з групи компаній Михайла Голиці, екс-депутата Київради, екс-начальника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА (1996-2010) та екс-директора «Київміськубуду» (2010-2012), а також бізнес-партнера його родини – В’ячеслава Непопа, директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» і чинного депутата Київради, члена постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Офіційно «Амбер Рутенія Лімітед» заведена на офшор «Meditor Finance ltd» (о. Сент-Кітс і Невіс).

«Будівельна група «КЖБК» належить кіпрській фірмі «Кісеторн лімітед», що оформлена на «Vigor Investment ltd» (Маршалові острови).

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було ТОВ «Домобудівна компанія №7». Фірма заснована в червні 2013 року і записана на Олега Ченчика.

Ченчик відомий як представник Заводу залізобетонних конструкцій Домобудівельного комбінату №3 (ДБК-3). Нагадаємо, раніше цей комбінат належав «Київміськбуду», однак доля останнього була розмита, коли КМБ очолював Михайло Голиця – на користь кіпрської «Roycap Trading Limited», через низку менеджерів також пов’язаної з групою фірм Голиці.

Офіційна адреса «Домобудівної компанії №7» Ченчика – просп.Відрадний 103, там же приписаний і ДБК-3, і фірма одного з вищезгаданих менеджерів – «Роял Кепітал Менеджмент» Миколи Дойчева.

На нинішній тендер також подавалося ПП «Еталон Буд», однак пропозиція була відхилена через податкову заборгованість фірми.

За даними ВДЗ, перший договір з БК «Азур Груп» на будівництво дитсадка на Позняках укладався у 2012 році. Його вартість склала 44 млн грн. На скільки було виконано і профінансовано роботи невідомо.