Прокуратура три роки намагалася відібрати у фірми майно комунальників у Конча-Заспі і не змогла
28.03.2015   //  

Прокуратурі не відалося відсудити у фірми «Форест Грін» майно лісопаркового господарства «Конча-Заспа». Про це йдеться у постанові ВГСУ від 16 березня.

У 2007р. Київрада вписала у перелік об’єктів, що перебувають у комунальній власності та підлягають приватизації, нежилу будівлю площею 540,0 м2 по пров. Тихвінський, 1, корпус 1 (пізніше уточнено – 534,8 м2 і «корпус 1, літ. “Б”»).

У 2008 р. майно продали на аукціоні. Будівлю викупило ТОВ «Рудана Плюс», яке вже через два місяці перепродала нерухомість ТОВ «Форест Грін».

У 2012 р. прокуратура міста Києва провела перевірку обставин приватизації і відчуження нерухомості – й звернулося до суду з вимогою скасувати рішення міськради про приватизацію та розірвати первинний договір купівлі-продажу. Прокуратура наголошувала, що будівля було частиною майнового комплексу КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа», котре має загальнодержавне значення та не підлягає приватизації.

Перший суд прокуратура виграла, «Форест Грін» подавало на апеляцію та касацію, і зрештою – до Верховного суду, поки той не задовольнив скаргу фірми щодо порушення прокуратурою термінів давності, й не відправив справу на повторний розгляд.

Розглядаючи справу до другому колу, столичний госпсуд дійшов висновку, що КП «ЛПГ «Конча-Заспа» як комунальне підприємство, засноване органом місцевого самоврядування, перебувало у його підпорядкуванні – і не належало до сфери управління Держкомлісгоспа та не було включено до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Відтак продаж майна приватній фірмі – дійсний. Апеляція та касація лишили рішення в силі, відхиливши скарги прокуратури.

Фірму «Рудана Плюс» заснувала у 2007 р. Олена Алієва, вона була власницею на момент купівлі майна у КП і продажу «Форесту».

«Форестом» станом на 2008 р. володів одесит Олександр Розсоха. У 2011 р. фірму переоформили на кіпрську компанію «Коссонвуд консалтентс лімітед» та Єлизавету Дембицьку, яка свого часу була прописана за однією адресою з Василем Чубом, батьком Анатолія Чуба, який у 2006-2010 р.р. очолював Головне управління комунальної власності КМДА, а в 2006-2008 р.р. був депутатом Київради. Раніше за цією адресою був зареєстрований і сам Анатолій Чуб. Наразі частка Дембицької переписана на директора компанії Євгенія Кісельова.