Міноборони звільнило керівника головного квартирмейстера армії, чиї підопічні закуповували паршиве коштовне вугілля
27.03.2015   //  

Грузинська (1)Міністерство оборони України звільнило керівника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України Яну Грузинську.

Як зазначено у відповіді міністерства на запит телепрограми «Наші гроші», звільнення відбулося 13 березня за згодою сторін.

Відповідно до Положення про організацію квартирно-експлуатаційного забезпечення ЗСУ, головне управління, яке очолювала Яна Грузинська, відповідальне за майно військовослужбовців України, а саме за: організацію квартирного забезпечення військових, утримання казарм, військових містечок, організацію роботи, пов’язаної з будівництвом військових об’єктів, експлуатацією і ремонтом фондів, забезпечення використання земельних ділянок.

Водночас, Міністерство відмовилось надати посадову інструкцію Я.Грузинської, яка встановлює її посадові обов’язки.

На початку року журналісти «Наших грошей» розповідали про закупівлю неякісного вугілля для військових, яке здійснювало управління за керівництва Я.Грузинської.

У листопаді 2014 року Західне квартирно-експлуатаційне управління уклало угоду з фірмою «ЗВЗ» на постачання 16 тис тонн газового вугілля на суму 20,19 млн грн. Нині, по цій закупівлі відкрите кримінальне провадження.

На посаду керівника ГоловКЕУ Яна Грузинська була призначена міністром Павлом Лебедевим наприкінці 2013 року.

Також у березні з посади заступника керівника ГоловКЕУ Яни Грузинської пішов   Валерій Файст, який отримав майже гектар землі від Міноборони. Військовий прийшов в ГоловКЕУ через місяць після Грузинської.