Хмельницька АЕС найняла хмельницького депутата продовжити життя обладнанню
19.03.2015   //  

ВП «Хмельницька АЕС» 11 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Атоммонтажсервіс» на послуги щодо технічного випробовування й аналізу вартістю 1,64 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про продовження строку експлуатації обладнання радіаційного контролю Хмельницької АЕС.

Власниками ТОВ «Атоммонтажсервіс» є Володимир і Сергій Вознюки. Сергій Вознюк є депутатом Хмельницької облради від «Батьківщини».

Єдиним допущеним конкурентом було харківське ТОВ «Вестрон», яке на 60% належить американській фірмі «Вестінгауз Електрик Компані», відомому електротехнічному та атомному виробнику, і на 40% українському ПАТ «Хартрон», 50% котрого належить ДФМУ, ще 12% – Миколі Вахну та Ксенії Кучеренко, ще близько 9% заведено на ЗНВІФ «Генуя». «Вестрон» є одним із затверджених постачальників «Енергоатому».

Третій учасник, дочірнє підприємство Всеукраїнської громадської організації онкоінвалідів «Спілка онкоінвалідів» «Фаворит-Плюс», з дорожчою на 258 тис грн. пропозицією, був відхилений за прострочену довіреність.

За останні сім років фірма «Атоммонтажсервіс» отримала державні підряди на 73,34 млн грн., в основному на роботи по ХАЕС. Одне з цих замовлень – на будівельні роботи для Хмельницької АЕС за 20 млн грн. (2012 р.) У квітні цього року суд визнав недійсним договір, оскільки удвічі дешевшого конкурента несправедливо не допустили до участі, а самого переможця мали б відхилити.