Спікер Криму на відміну від прем’єра-Гобліна визнав майно і борги Україні (перелік кредиторів Константінова)
17.03.2015   //  
Сергій "Гоблін" Аксьонов і Володимир "Консоль" Константінов

Сергій “Гоблін” Аксьонов і Володимир “Консоль” Константінов

Спікер окупаційного парламенту Криму Володимир Константинов зізнався, що у нього є майно на території України, тоді як голова російського уряду Криму Сергій Аксьонов заперечує це, повідомляють «Аргументы недели – Крым».

«У нас немає (майна в Україні). Ми – патріоти. Заарештувати можуть… Ось вуси, лапи, хвіст – всі мої документи. Нехай заарештовують», – сказав Аксьонов, який раніше був членом одного з злочинних угрупувань на прізвисько «Гоблін».

«Та ні, є майно, але це не так важливо», – сказав Константинов, який все життя займався будівельним бізнесом на території України.

«Ми вибрали свою долю, та хіба може що-небудь зрівнятися з цим. Господи, що знайдуть нехай забирають, якщо це їх врятує від краху, то заради Бога», – підсумував Константинов.

Нагадаємо, днями Печерський райсуд Києва заарештував майно депутатів Криму, а також самопроголошених керівників півострова на суму 1,20 млрд грн.

Заарештовано 67 транспортних засобів, майже 70 житлових і нежитлових приміщень та інше майно, яке знаходиться в тому числі на території материкової частини України.

Однак подробиць що кому належить і по яким справам проведено арешт майна невідомо.

Після того як у Константінова забрали земельну ділянку у центрі Києва для продовження забудови (на фото будівництво "Консолі" на вул Хмельницького) і почали вимагати повернути кредити він вирішив, що Крим має перейти під дах Росії.

Після того як у Константінова забрали земельну ділянку у центрі Києва для продовження забудови (на фото будівництво “Консолі” на вул Хмельницького) і почали вимагати повернути кредити він вирішив, що Крим має перейти під дах Росії.

Нагадаємо, ще за часів коли Крим був українським компанія «Консоль ЛТД» та інші фірми Константи нова заборгували банкам понад 1 мільярд гривень.

Найбільше боргів у Константинова було перед «Укрексімбанком». Його фірми «Консоль ЛТД», «Інвестиційно-фінансової компанії Крим-Фінанс», «Реал Естейт» та ПП «Цар-Град-Строй» заборгували держбанку по кредитам $5,28 млн. доларів і 1,04 млрд. грн.

«Промінвестбанк» вів судову тяжбу з шістьма компаніями «Консоль ЛТД», «Реал Естейт», «Севастопольський заводом залізобетонних виробів», україно-російським підприємством «Джеміет» і ТОВ «Гіпек» про стягнення 65,41 млн. грн.

Банк «Київська Русь» мав претензії до константинівський фірм на 50 млн. грн.

У грудні 2013 року Господарський суд Києва зобов’язав фірму «Гіпек» Константінова повернути Київраді земельну ділянку площею 0,22 га по вул. Б. Хмельницького 58-а. Поряд з нею константіновська «Консоль» вже звела кілька елітних житлових комплексі в планувала продовжити, однак міська влада їй відмовила. Після того рішення суду 4 лютого голова Верховної Ради АР Крим Володимир Константінов доручив опрацювати питання про можливе звернення до Росії «про допомогу і захист». Після того почалось російське вторгнення в Україну і відбулась анексія Криму.