Замміністра юстиції, яка раніше працювала на Ківалова, видала «люстраційну індульгенцію» чиновниці з податкової (додано)
16.03.2015   //  
Замміністра юстиції Наталія Севостьянова

Замміністра юстиції Наталія Севостьянова

(додано заяву Севостьянової)

Перша заступниця міністра юстиції Наталія Севостьянова звільнила від люстрації заступника керівника Головного управління Державної фіскальної служби у Києві Ганні Ігнатенко, повідомляють журналісти телепрограми «Схеми».

У розпорядженні журналістів опинився лист-відповідь чиновниці Мін’юсту Севостьянової на звернення високопоставленого працівника столичної податкової Ігнатенко, в якому та «звільняє» від люстрації чиновницю, що пропрацювала на керівних посадах у податкових органах з 2008 року і протягом президентства Віктора Януковича, а отже має бути люстрована, тобто звільнена з посади згідно з законом України «Про очищення влади».

У прес-службі Головного управління Державної фіскальної служби в Києві підтвердили журналістам «Схем», що Ганна Ігнатенко зверталася до Мінюсту з проханням роз’яснити деякі норми закону «Про очищення влади» й отримала відповідь за підписом Наталії Севостьянової, що вона не підпадає під люстрацію і не повинна бути звільнена.

Замголови столичної податкової Ганна Ігнатенко

Замголови столичної податкової Ганна Ігнатенко

«Ганна Ігнатенко надіслала до Міністерства юстиції заяву з проханням роз’яснення стосовно її особистої справи – підпадає вона під дію закону чи ні. І 13 лютого вона отримала відповідь від Міністерства юстиції. Тепер її позиція, що вона не підпадає під закон про люстрацію і тому на сьогоднішній день продовжує працювати заступником голови Державної фіскальної служби у місті Києві», – повідомив голова прес-служби столичної податкової Микола Ковтуненко.

Тим часом, на сайті Мін’юсту оприлюднили повідомлення про брифінг міністра юстиції України Павла Петренка, першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової і голови Громадської ради з питань люстрації Максима Маньковського на тему «виявлених обставин, що свідчать про спроби уникнути люстраційної перевірки».

Наталія Севостьянова народилася 1986 року в Черкасах. До призначення на посаду першого заступника міністра у січні цього року обіймала посаду Урядового уповноваженого в справах Європейського суду з прав людини. Перед цим – із 2010 по 2014 рік працювала на кафедрі міжнародного права та міжнародних відносин Національного університету «Одеська юридична академія», президентом якого є Сергій Ківалов.

Ігнатенко за часів Віктора Януковича працювала першим замголови управління Податкової служби у Київській області, очолювала Бориспільську ДПІ. На сайті фіскальної служби про цей період її служби вказано «робота в органах податкової служби». У вересні 2014 року Ігнатенко була призначена заступником начальника Головного управління Міндоходів у м. Києві.

У законі «Про очищення влади» вказано, що заборона на зайняття високих державних посад стосується осіб, які за президента Януковича не менше року очолювали або заступниками керівника регіонального органу, що забезпечує державну податкову політику.

Після оприлюднення цієї інформації Наталія Севостьянова на брифінгу заявила, що Ганна Ігнатенко підробила лист Мінюсту.

Севостьянова пояснила, що Мінюст у відповідь на персональне звернення Ігнатенко повідомив їй, що вона підпадає під автоматичне звільнення у зв’язку із законом про очищення влади. Втім чиновниця ДФС надала керівництву підробний лист протилежного змісту.

«Це було звернення громадянки, відповідь надходила до неї персонально, тому ми вважаємо, що вона маючи офіційну відповідь приховала її. А в орган фіскальної служби надала відповідь фейкову», – зазначила Севостьянова.

«Я особисто звернулася до правоохоронних органів, які мають виявити хто і для чого підробляв цей документ», – заявила Севостьянова.