Прикордонники цього року заплатять Кардакову за зв’язок на 2,5 мільйони більше
16.03.2015   //  

Військова частина 2428 (Державна прикордонна служба, Київ) 12 березня уклала угоду з ПрАТ «Датагруп» на оренду 63 проводових каналів електрозв’язку та обслуговування супутникових каналів за 19,10 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року фірма цілодобово, сім днів на тиждень надаватиме послуги з проводового та супутникового зв’язку, а також послуги мобільних системи супутникового зв’язку «Інмарсат» , «Ірідіум», «Турая».

«Датагруп» отримує це замовлення щороку за переговорною процедурою, оскільки володіє проводовою мережею та вибудувала систему зв’язку для прикордонників.

Минулого та позаминулого року прикордонники платили за канали зв’язку 16,57 млн грн., у 2012 р. –13,63 млн грн., 2011 – 15,90 млн грн.

Фірму «Датагруп» заснували у 2001 р. Олександр Кардаков, Олександр Данченко, ЗАТ «Інком» того ж Кардакова навпіл з Сергієм Скуртовим, а також ЗАТ «ІКС-Україна». Насьогодні офіційним власником фірми «Датагруп» є кіпрська компанія «Датагруп Холдинг Лiмiтед» (Datagroup Holding Limited). ЇЇ заснували у серпні 2008 р. і перші два роки директором компанії в кіпрському реєстрі значився той самий Олександр Кардаков. Пізніше директорські функції переведено на кіпріота Георгіа Хрисостоміду. Щодо власників, ними є три віргінські оффшори – Prestige Advisors INC., Mendax Invest & Finance INC., Custos Invest & Finance INC.

Директором «Датагруп» до кінця минулого року був Олександр Данченко. Після того, як він у 2014 році став народним депутатом за списком «Самопомочі», компанію очолив Максим Смілянець.