Одеські прикордонники замовили палива у «турагента» на 10 мільйонів по таємним цінам
15.03.2015   //  

Військова частина 9935 (ДПС, Котовськ, одеська обл.) 5 березня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Центрресурсінвест» на постачання палива на 9,98 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На лютий-квітень 2015 р. замовлено А-92 (Євро) підвищеної якості (300 т) та дизпаливо підвищеної якості (Євро) марки F вид І (100 т). У вартість закупівлі враховано постачання на склад військової частини, однак ціни на окремі види палива не оприлюднені.

Фірма «Центрресурсінвест» заснована в січні минулого року, тендери вигравати почала наприкінці січня цього року – загалом за місяць з фірмою уклали угод на 51,36 млн грн. Власником і директором компанії є Ігор Сергійович Максименко. Він також відомий як співвласник ТОВ «Аланта Тур» – київського турагентства.

Нинішній підряд від прикордонників фірма отримала без відкритого конкурсу, по переговорній процедурі. ЇЇ застосування військова частина обґрунтувала нагальною потребою в паливі, запас котрого практично вичерпався – бензину на складах немає зовсім, а дизелю лишилося 6,6 т., відтак на проведення двомісячної процедури торгів у військових немає часу.

Згідно з даними «ВДЗ» участь у переговорах взяли чотири учасники: ТОВ «Центрресурсінвест», ТОВ «ТК Манго-Трейд», ТОВ «Військоптторг», ПП «ОККО-Бізнес Контракт». При цьому пропозиція «Центрресурсінвесту» не була найдешевшою – він пропонував паливо за 10,02 млн грн., а найдешевшою була пропозиція «ОККО» – 9,96 млн грн. Однак в результаті була акцептована фірма «Центрресурсінвест» – уже на рівні 9,98 млн грн.

Нагадаємо, військова частина 9935 у червні минулого року уклала угоду з ТОВ «Аметист Пром» на постачання палива на суму 8,71 млн грн. за цінами суттєво вищими від ринкових. Окрім того була акцептована пропозиція цієї ж фірми ще по одному аналогічному тендеру на 55,12 млн грн. Фірма була зареєстрована за кілька днів до оголошення цих тендерів. Після повідомлення «Наших грошей» ДПС розірвала вже укладену угоду у зв’язку з тим, що під час перевірки було встановлено, що акцептовані пропозиції перевищують заплановані призначення для військової частини на 2014 рік. Другий тендер було скасовано – через відсутність подальшої потреби.