Труханов стягнув с черкаських шляховиків 25 мільйонів попри непідписані акти виконаних робіт
12.03.2015   //  

Компанія «Ростдорстрой» з бізнес-угрупування міського голови Одеси Геннадія Труханова стягнула з Служби автомобільних доріг у Черкаській області 25,74 млн грн. за ремонт доріг. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Черкаської області від 26 лютого.

У серпні 2013 р. Служба автомобільних доріг у Черкаській області уклала угоду з ТОВ «Ростдорстрой» на поточний ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення. За 25,96 млн грн. (пізніше знижено до 25,29 млн грн.) фірма повинна була відремонтувати три дороги: Р-19 Фастів-Київ (близько 18 км), Р-10 Канів-Кременчук (7,5 км), Н-08 Бориспіль- Запоріжжя (0,6 км).

Позивач виконав робіт на суму 13,94 млн грн., оплачено з них було лише 4,1 млн грн. Акти виконаних робіт ще на 9,84 млн грн. неодноразово надавалися для підписання та оплати, однак були повернуті – хоча претензій по виконанню САД не заявляв.

У листопаді САД і «Ростдорстрой» підписали ще одну угоду – на поточний ремонт доріг. Роботи були виконані на 15,91 млн грн., однак акти знову були не підписані й повернуті без претензій.

Спочатку «Ростдорстрой» вимагав від САД 28,98 млн грн. – оплату по договорах та штрафні санкції, однак пізніше від штрафних фірма відмовився.

Оскільки САД підтвердив виконання робіт, претензій не заявляв, а непідписання замовником актів на думку суду не є підставою непроведення оплати, то суд прийняв рішення стягнути зі Служби автодоріг суму заборгованості по договорах – 25,74 млн грн.