Міноборони купує більш дорогого бензину у Єрємєєва на 387 мільйонів
12.03.2015   //  

Міністерство оборони 10 березня акцептувало пропозиції ТОВ «Вог Аеро Джет» щодо поставки палива на суму 386,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовляють 17,70 тис тонн бензину А-80-ДЗ по 21 840 грн/т.

Тендер проводився за переговорною процедурою закупівлі. До переговорів також запрошувались ТОВ «Виробниче підприємство «Сучасні біотехнології» і ТОВ «МІРА Груп Інтернешнл» з дорожчими пропозиціями.

«Вог Аеро Джет» входить у паливну групу «Континіум» народного депутата Ігоря Єрємєєва. Основним власником офіційно записана голландська фірма «Вест Оіл Групп Холдинг Б.В.».

6 лютого цього року Міноборони вже акцептувало пропозиції МПП «Феон» на поставку бензину в аналогічних обсягах. З часу акцепту минув місяць, але договір так і не був підписаний. Тоді акцептована вартість бензину становила від 15 780 до 16 896 грн/т, а загальна вартість угоди з «Феоном» на постачання такої ж партії бензину могла скласти 286,06 млн грн. Це на чверть дешевше від палива Єрємєєва. На останні переговори Міноборони «Феон» вже не запрошувало.

МПП «Феон» донедавна володів Вадим Кикоть, помічник народного депутата Ярослава Москаленка. Наразі «Феон» оформлений на директора фірми Сергія Ольховського.

Нардеп Москаленко входить у групу «Воля народу», яку очолює Єрємєєв.

З березня 2014 року «Укргазвидобування» очолює Сергій Костюк, якого пов’язують з Москаленком.

Нагадаємо, фірма «Феон» минулої весни мала пряму угоду з державним «Укргазвидобуванням» на отримання сировини для виробництва бензина, яку було укладено без конкурсів чи аукціонів. Таку ж угоду мала фірма з групи «ВОГ» нардепа Ігоря Єрємєєва. За три місяці після втечі Януковича держкомпанія втратила по цім угоди 60 млн грн.

Як з’ясувало видання «Insider», в лютому цього року компанія «Феон» через аукціон «Укргазвидобування» закупила бензин по ціні 7 тис грн/т, за ціною вдвічі нижчою від ринку. Разом з тим, з грудня 2014 року держкомпанія почала вимагати від фірм, які бажають придбати продукцію «Укргазвидобування» на аукціоні, розміщувати попередні внески на рахунках у «Банку інвестицій та заощаджень». Ще рік тому офіційними власниками банку були Сергій Лагур і нардеп Степан Івахів, які разом з Ігорем Єремєєвим є співзасновниками холдингу «Континіум». Зараз акції банку роздроблені між двома десятками юридичних та фізичних осіб.