Іршанський комбінат скупився паливом на 10 мільйонів у фірми з орбіти начальника
12.03.2015   //  

Філія «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 23 лютого уклала угоду з ТОВ «Енерджі трейд груп» на постачання палива на суму 10,25 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На 8,64 млн грн. замовлено 500 тонн дизпалива по 17 280 грн/т.

Ще на 1,61 млн грн. замовлено бензин автомобільний (78700 кг), керосин (1600 кг), нефрас (600 кг). Ціни за одиницю товару не уточнюються.

«Енерджі трейд груп» належить кіпрському офшору «Вінгтон трейдінг ЛТД». Свого часу «Енерджі Трейд Груп» тримала рахунки виключно у «Діамантбанку» народного депутата Давида Жванії. На тендерах у 2010-2012 рр. «Енерджі Трейд Груп» найчастіше конкуренцію складав саме «Діамантбанк».

Також «Енерджі трейд груп» є співзасновником ТОВ «ТД «ЕКО – Сервіс» разом з Ігорем Ведутою.

У свою чергу Ігор Ведута ще є співзасновником благодійного фонду ім. Віктора Замули «Наше місто». Серед засновників цього фонду є екс-заступник директора «СхідГЗК» Руслан Журило. Нещодавно Журило очолив держпідприємство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», за яким закріплено майнові права на Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати, відібрані державою у групи Дмитра Фірташа за допомоги групи дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського.