Приватна фірма прибиратиме офіс «Нафтогазу» у сім разів дешевше від самих «нафтогазівців»
11.03.2015   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 4 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Імпел Гріффін груп» на прибирання адмінбудинку та орендованих приміщень на суму 2,42 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти виділено на обслуговування службових приміщень «Нафтогазу» загальною площею 10 тис кв м впродовж десяти місяців до кінця року. Денна норма прибирання на одну прибиральницю становить 320 кв.м, до вартості прибирання входить повна вартість миючих засобів та витратних матеріалів. Також передбачено обслуговування вазонів і квіткарок, акваріуму та засобів освітлення фасадів адмінбудинку «Нафтогазу».

На тендер подавали заявки шість фірм, одна з яких була дешевша від переможця. Однак конкурсний комітет відхилив заявку ТОВ «М.Тесоро» (1,71 млн грн.) через невірно пораховане ПДВ та невідповідність вимогам «Нафтогазу» у частині досвіду найманого персоналу. Також було відхилено і дві дорожчі заявки через різні претензії до довідок.

Зрештою до оцінки були допущені три учасники. При цьому найдорожчою виявилась заявка дочірнього підприємства «Нафтогазу» – «Нафтогазобслуговування» (11,02 млн грн.).

У попередні роки ця компанія без конкуренції отримувала підряди на прибирання офісів «Нафтогазу» на суми, які у рази перевищують цьогорічну ціну тендеру. Наприклад, на 2014 рік «Нафтогазобслуговуваню» замовляли прибирання на суму 15,43 млн грн., у 2013 – на 18,53 млн грн.