Рідна фірма екс-замміністра Єфіменка заробить на прибиранні Білої Церкви 6 мільйонів замість 13
10.03.2015   //  

Управління ЖКГ Білоцерківської міської ради 17 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління» на послуги з прибирання міста. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про послуги з санітарної очистки та послуги з утилізації: щоденне прибирання вулиць міста та вивезення сміття, механізоване прибирання проїжджих частин, прибирання та вивезення мулу зливової каналізації, у зимовий період – прибирання снігу та посипання вулиць, очищення газонів тощо.

Початково управління акцептувало пропозицію та уклало договір на 13,25 млн грн., однак у той же день між замовником та фірмою була підписана додаткова угода, за якою сума була зменшена у понад два рази – до 5,70 млн грн.

Як зазначено в допдоговорі, ціну скоригували «через зменшення обсягів закупівлі, зокрема з урахуванням фактичного обсягу видатків замовника, яке прийнято на основі бюджету міста Біла Церква».

БЦ1 БЦ2 БЦ3

На вказаний тендер подавалися три фірми: «Білоцерківське ШЕУ» з пропозицією 13,35 млн грн., білоцерківський комунальний «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» – 14,13 млн грн., а також ТОВ «Імпел Гріффін Груп» – воно пропонували виконати замовлення удвічі дешевше за конкурентів, а саме за 6,02 млн грн.

«Імпел Гріффін Груп» останніми роками є найбільшою клінінговою компанією України, регулярно також виграє тендери. Однак пропозиція цієї фірми була відхилена через низку причин: не надала кошторис, замість перевезення й захоронення відходів вписала тільки перевезення, пропонувала інший порядок розрахунків, аніж хотів замовник, не надала документацію на обладнання, тощо.

Таким чином переможцем тендеру було оголошено «Білоцерківське ШЕУ», яким володіє офшор з Віргінських островів «Ярос груп лімітед». До кінця 2011 року засновником було ВАТ «КФК» родини колишнього першого заступника міністра інфраструктури Костянтина Єфименка. Крім того, з 2010 р. директором БШЕУ є Роман Троценко, відомий як представник благодійного фонду Костянтина Єфименка. Інші білоцерківські компанії «Фастівська-плаза» та «Гординського-плаза», які теж контролювались сім’єю Єфименко, так само були перереєстровані на «Ярос груп лімітед».

Нагадаємо, після того, як на «ВДЗ» оприлюднили інформацію про тендер, журналісти місцевого каналу probc.tv звернулися до управління ЖКГ та Білоцерківськоо ШЕУ з питаннями: чому з торгів був відхилений дешевший учасник і чому пропозиція БШЕУ була такою високою. В інтерв’ю начальник управління ЖКГ Олександр Ореховський і директор БШЕУ Троценко повідомили, що договір будуть укладати за нижчою ціною – 5,7 млн. грн.